Fırıncılara haftalık tatil geliyor

Fırıncılardan önemli bir talep geldi. Haftanın her günü çalışan fırın esnafı, bir gün tatil yapmak istiyor.

Fırıncılara haftalık tatil geliyor

Böyle bir uygulamanın tüm fırın işçilerini memnun edeceğini belirten İstanbul Fırıncılar Odası, Ramazan sonrası sendikalarla bir araya gelerek çalışma yapacaklarını açıkladı. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da pilot bölge olarak Bağcılar'ı önerdi.

Yoğun iş temposunun mesleğe olan ilgiyi azalttığını ifade eden Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, sektörün kendi elemanını yetiştiremeyecek hale geldiğinden yakındı. Türk işçiler yerine artık Orta Asya'dan gelenlerin tercih edildiğini, sonuç olarak da hijyen sorununun ortaya çıktığını dile getirdi. Kolivar, fırın işçilerine verilecek haftalık iznin, mesleğe olan talebi artıracağını söyledi.

Fırın işçilerinin de diğerleri gibi pazar tatilini ailesiyle dinlenerek geçirebilmesi gerektiğini belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise konuyu gündeme getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür etti. Başkan Çağrıcı da gerekli çalışmaların yapılması durumunda uygulamaya belediye olarak tam destek vereceklerini söyledi.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52