Süt içmek cilt kanserini de önlüyor!

Uzmanlar sütün içinde bulunan vitamin ve minerallerin cilt kanseri, akne ve cilt inflamasyonu riskini azalttığını belirtiyorlar.

Süt içmek cilt kanserini de önlüyor!
GIDAVİTRİNİ - Günde iki bardak süt tüketimi ile vücudun ihtiyacı olan günlük çinko miktarının yaklaşık yüzde 14’ü, A vitamini ihtiyacının da yüzde 16’sı karşılanabilmekte. Böylece özellikle gençlerde karşılaşılan cilt problemlerinden olan akneler üzerinde iyileşme sağlayıcı etkisinden de faydalanılmaktadır.

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, sütün içeriğinde bulunan laktoferrinin maddesinin cildin yağ dengesini korumasına yardımcı olduğunu, ayrıca süt proteinlerinin de vücütta hücre yenilenmesi ve doku farklılaşmasında rol oynadığını belirtti.

Sütte bulunan yağ asitleri kansere karşı koruyucu!
Sütün içeriğinde, kanserden korunmaya karşı yardımcı olduğu bilinen ve vücudumuz tarafından yapılamayan yağ asitleri yer alıyor. Sütün içeriğinde mevcut bulunan protein, laktoferrin, A vitamini ve çinko ile cilt sağlığını koruması, sıvı içeriği ile cildin nem dengesini koruması nedeniyle yetişkin bireylerin, çocukların, adölesan dönemi gençlerin, gebe ve emzikli kadınlarla, menopoz sonrasında kadınların her gün 2 bardak süt tüketmesi gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 17:05

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52