Ünlü isimden "çöp yiyoruz" çıkışı!

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, tohumun içerisinde insanı hastalıklara karşı koruyan etkin maddelerin yüzde 80’inin eksik olduğuna dikkat çekti.

Ünlü isimden

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, tohumun içerisindeki vitamin, mineral ve insanı hastalıklara karşı koruyan etkin maddelerin yüzde 80’inin eksik olduğunu belirterek, “Geriye kalanları da zaten çöp olarak yiyoruz" dedi.

Bitkilerin sağlık üzerindeki etkileri konusunda kapsamlı çalışmalarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sağlıklı bir yaşam için dengeli ve doğru beslenmenin önemli olduğunu belirtti. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Teknoloji ilerlerken diğer taraftan hastalıklarında arttığını belirten Prof. Dr. Saraçoğlu, “Bilim mutlaktır ve kesin doğrudur diye bir kavram kesinlikle yoktur. Mutlak doğru yalnızca yüce Allah’ındır. Yıllarca ülser hastalarına sütün iyi geldiğini söylediler şimdi ise kanser yaptığı iddia ediliyor” diye konuştu.

“GIDA TAKVİYELERİNİ SAF HALDE TÜKETMEYİNİZ”
Gıda takviyelerini saf halde tüketilmemesi gerektiğini ifade eden Saraçoğlu, "Birisi size saf halde bir gıda takviyesi veriyorsa bu yanlıştır. Beta karoten havuçta vardır. Bunu kapsülün içerisine koydular ve kullanın dediler. Kanseri önlediğini söylediler. Yıllar geçtikten sonra gördüler ki bu kapsülleri kullananların büyük çoğunluğu kansere yakalandı insanlar da havuçtan korkmaya başladı. Bu kesinlikle yanlıştır " şeklinde konuştu.

“HORMANLARLA KENDİMİZİ ZEHİRLİYORUZ”
Yediğimiz hiçbir gıdanın doğallığı kalmadığını söyleyen Saraçoğlu, "Marketlere gittiğimizde her şey göz alıcı jelatinlerin içerisinde. Aklımızı kullansak ülkemizin toprak zenginliği başka hiçbir ülke ile mukayese edilemez. Ama biz ne yapıyoruz hormonlarla kendimizi zehirliyoruz. Yoktan var etmek Allah’a mahsustur ama tohumun verimliliğini yüzde seksene çıkarttılar. O tohumun içerisindeki vitamin, mineral ve bizi hastalıklara karşı koruyan etkin maddelerin yüzde sekseni eksik. Geriye kalanı da zaten çöp olarak yiyoruz. Yani hepimiz çöp yiyoruz" dedi.Söyleşiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar merak ettikleri sorulara da yanıt aradı ve önemli kürlerin tariflerini öğrendi.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 15:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Keleş
Murat Keleş - 10 yıl Önce

Tüm tüketiciler ne yediğini satan kişiye sormalı. Cevap alamıyorsa cevap aldığı yerden alsın.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52