Tatlıses'ten Bakan'a çiğköfte çağrısı

İbrahim Tatlıses'ten Sağlık BAkanı Akdağ'a "Damacanın peşini bırak, çiğköftenin peşine düş" uyarısı geldi.

Tatlıses'ten Bakan'a çiğköfte çağrısı

İbrahim Tatlıses, Etiler'de bulunan Tatlıses Kebap'ta, Türkiye genelinde bulunan Tatlıses Çiğ Köfte bayilerine iftar yemeği verdi. Tatlıses, iftar yemeğine eşi Ayşegül Yıldız ile birlikte geldi. Yemek boyunca keyifli olduğu gözlenen İbrahim Tatlıses, yemeğin ardından da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tatlıses, 'Buradan Sayın Sağlık Bakanımıza sesleniyorum; damacananın peşini bırak, bence çiğ köftenin peşine düş. Çiğ köfteyi değil, çiğ köftecileri denetleyin. Merdiven altında çiğ köfte yapan herkesi denetleyin, cezalandırın. Çünkü halkımız bu tür şeylere layık değil' şeklinde konuştu.

67 ülkede geçerli olan helal çiğ köfte sertifikasını gösteren Tatlıses, 'Bu sertifikayı ilk alan biziz. Çiğ köfte bir tek benden sorulur. Urfa çocuğuyum ben. Çiğ köfte Urfalılardan sorulur' dedi.

Lahmacun konusunda da iddialı olduğunu söyleyen Tatlıses, 'Ben şarkıcı mıyım, çiğ köfteci miyim, lahmacuncu muyum, kebapçı mıyım onu da anlamış değilim. Elimden her iş gelir. Buradan Sağlık Bakanıma sesleniyorum ilk müfettişi bize gönderin' diye konuştu. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Tatlıses, 'Oruç tutuyor musunuz?' sorusu üzerine 17 aydır ilaç kullandığını belirterek, 'O yüzden oruç tutamıyorum, bu yüzden insanları kıskanıyorum' dedi.

'Bodrum'da tatildeydiniz, bayağı bir yanmışsınız. Eşiniz Ayşegül Hanım bembeyaz' diyen bir basın mensubuna Tatlıses, 'O aspirin, onu aspirin diye kullanıyorum, o yanmadı' dedi. Ayşegül Yıldız da, 'Ben yanamadım gölgedeydim' dedi. İftar yemeğinde bir çalışanının çocuğunu kucağına alan Tatlıses, 'Bence bir bebek yetmez birkaç tane daha olsun' dedi. Basın mensuplarının 'Ayşegül Hanım mesaj alındı mı sorusuna' Yıldız, 'Mesaj alındı' dedi. Kız çocuk mu, erkek çocuk mu?' sorusuna ise Tatlıses, 'Kız çocuğu iyidir aileye düşkündür. Erkek çocuğu o kadar değil' dedi. Masada bulunan oğlu Ahmet Tatlı'ya dönen Tatlıses, 'İşte yüzü burada söylüyorum' diye konuştu.

Türkiye'ye bayram mesajı veren Tatlıses, 'Bütün halkımın, bütün sevenlerimin, dua edenlerimin, bayramını kutluyorum. Ülkede barış diliyorum, komşularımıza barış diliyorum. Herkesin barışa destek olmasını istiyoruz. Sayın Başbakan'a da inanıyoruz güveniyoruz' dedi.

Daha sonra çiğ köfte şeklinde pastayı kesen Tatlıses sakat olan elini ima ederek, 'Elimi öpebilir miyim' dedi ve sakat olan elini öptü. Daha sonra çalışanlarına teşekkür eden Tatlıses mekandan ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52