Esnaf tarifeyi keyfî değiştiremeyecek

Esnafın kafasına göre fiyat belirlemesinin önüne geçmek için hologram uygulaması başlatılıyor.

Esnaf tarifeyi keyfî değiştiremeyecek

TESK, esnafın kafasına göre fiyat belirlemesinin önüne geçmek için hologram uygulaması başlatıyor. Taksi, dolmuş, berber, kuaför, lokanta, kahvehane, fırın ve benzeri işyerlerindeki fiyat tarife kartonlarına artık üretilen hologramlar yapıştırılacak.

Tüketicinin aldatılması ve taklitçiliğin önlenmesi amacıyla esnafın çatı örgütü yeni bir uygulama daha başlatıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ücret tarife belgeleri ve fiyat listesinde hologram uygulamasına geçiyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte taklitçiliğin önüne geçilmesinin yanı sıra yüksek fiyat tarifeleri de sona ermiş olacak. Bazı esnafın korsan olarak fotokopi ile fiyat tarifesi belirlemesinin de önüne geçilmiş olacak. Oda tarafından belirlenen fiyat tarifesini tüm esnaflar uygulayacak.

Esnaf ve sanatkarın verdiği hizmet ya da ürün fiyatlarının yer aldığı ücret tarife belgelerinde yeni bir dönemi başlattıklarını belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, altyapı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Her esnafın kafasına göre kendi fiyatını belirleyemeyeceğine dikkat çeken Palandöken, "Vatandaşlarımız esnaf ve sanatkârımızdan aldığı hizmetin ya da malın fiyatlarını belirten ücret tarife belgelerinde bundan sonra 'hologram' uygulamasını görecekler. Bunun çalışmasını başlattık ve en kısa zamanda hologramlı fiyat listelerini uygulamaya koyacağız. Taksi, dolmuş, berber, kuaför, lokanta, kahvehane, fırın ve benzeri işyerlerinde gördüğümüz fiyat tarife kartonlarına artık çok özel olarak üretilecek hologramlar yapıştırılacak." dedi.

TESK Başkanı Palandöken, konuya ilişkin Zaman'a yaptığı değerlendirmede, vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunmasına, taklitçiliğin ve sahteciliğin önlenmesine yönelik bir uygulama olarak başlatılan hologramlı fiyat tarifesini gören tüketicilerin içinin rahat olması gerektiğini kaydetti. Hologram çalışmaları tamamlandıktan sonra genelge ile duyurusunun yapılacağını ifade eden Palandöken, iki-üç ay içerisinde uygulamanın başlayabileceğini kaydetti. Stiker'ların yapıştırılması sürecinin devam ettiğini dile getiren Palandöken, "Fiyat tarifelerinde vatandaşın güvenli noktaları olacak. Gerçek reel fiyat tarifesi olacak. Satılan ve imal edilen ürünler başka kurumlara götürülen belgeler hologramlı olacak." diye konuştu. Hologramlar konfederasyon tarafından verilecek. Örneğin bir bakkal kendi odasına gidip hologramlarını alabilecek.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52