Ceviz kaçakçıları yakayı ele verdi!

Yasa dışı yollarla Gaziantep'e getirildiği ihbarını alan ekipler 58 ton kaçak kabuklu ceviz ele geçirdi.

Ceviz kaçakçıları yakayı ele verdi!

Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla Gaziantep'e getirildiği ihbarını aldığı 58 ton kaçak kabuklu cevizi operasyonla ele geçirdi.

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, bağlantısı Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na gelen ihbarla harekete geçti. Doğu ve Güneydoğu illerinden yasa dışı yollardan yurda girişi yapılan kabuklu ceviz cinsi eşyaların Gaziantep'e gönderileceği yönünde bilgi alan ekipler, GATEM bölgesinde bulunan bir depoda yüklü miktarda söz konusu eşya bulunduğu bilgisine ulaştı. Yapılan operasyonda depoda 2 bin 575 çuval içerisinde yaklaşık 58 ton 40 kilogram kabuklu ceviz tespit edildi. Cevizlere ekipler tarafından el konuldu.

El konulan ve piyasa değeri yaklaşık 580 bin TL olan kabuklu ceviz cinsi eşya ile ilgili Gaziantep, İstanbul ve Ağrı illerinde yürütülen soruşturmalar sonucunda; A.K., C.S., S.S., İ.A., M.C., S.C. ve C.K. olmak üzere 7 kişi ve ilgili firmalar hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52