Probiyotikler için global ittifak

Yeni kurulan Probiyotikler için Global İttifak (GAP), yayınladığı ilk kamuoyu bildirisinde Avrupa Birliği'nde probiyotik sağlık beyanlarına ilişkin kuralların tamamen yeniden ele alınması ve bu süreçte endüstrinin de yer alması gerektiğini bildirdi.

Probiyotikler için global ittifak
GAP, 7.500'den fazla probiyotik araştırmasının nasıl olup da EFSA'dan tek bir onay bile alamadığını tartışmak üzere Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA), Avrupa Komisyonu, üye ülkeler ve diğer paydaşlar ile diyalog kurmak istiyor. Yeni seçilen GAP Başkanı, Ross Crittenden NutraIngredients'e yaptığı açıklamada, aralarında Danone, Yakult, Chr Hansen ve DuPont-Danisco'nun yer aldığı firmaların konuyla ilgili önemli araştırmalar gerçekleştirdiğini vurguladı.
"Probiyotiklerin yararlarını destekleyen klinik ve bilimsel literatür ile beyan uygulamaları mevzuatı arasında açıkça bir uyumsuzluğun olduğu ortada. Biz bu konuda bir diyalog kurmak istiyoruz. Çünkü probiyotik beyanlarının değerlendirilmesi için daha iyi kılavuzların geliştirilmesine katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz" dedi.
Gıdahattı

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Probiyotikler için Global İttifak, EFSA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52