Gıda denetimleri arttırılmalı

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, ucuz gıdalarla insanları zehirleyen gıda teröristlerine karşı çok ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gıda denetimleri arttırılmalı
Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, "Yeni nesli ucuz gıdalarla besleyerek zehirleyen gıda teröristlerine karşı çok ciddi önlemler alınmalı" dedi.

Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla velilerin, çocuklarının beslenmesi konusundaki endişelerine hak verdiklerini söyledi.

Kanun koyucularının ve koruyucularının bu duruma ciddi anlamda tavır koyması gerektiğini dile getiren Yenice, "Yeni nesli ucuz gıdalarla besleyerek zehirleyen gıda teröristlerine karşı çok ciddi önlemler alınmalı" diye konuştu.

Yenice, yapılan yasal düzenlemelerle ucuz döner ve buna benzer gıda maddelerinin gerçek anlamda denetlenip ortadan kaldırılması adına büyük beklentilerinin olduğunu belirterek, "Okul dışında satılan, özellikle seyyar satıcıların veya buna benzer ucuz yerlerin çocuklar için hazırlanmış birebir gıda tuzağı olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Bu konuda yapılan denetimlerin yetersiz olduğunu savunan Yenice, daha özgün ve yaygın denetimlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52