Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenin

Bugünlerde soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi kış hastalıklarına yakalanma riski artıyor. Bu durumdan kurtulmanın yoluysa, sağlıklı beslenmekten geçiyor...

Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenin
Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nden beslenme ve diyet uzmanı Emel Unutmaz Duman, “Mevsim geçişlerinde beslenme düzenini tekrar gözden geçirmekte fayda var. Sonbahar aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıklara yakalanma sıklığını azaltmak ve yakalansak dahi kolay atlatabilmek için sağlıklı, dengeli beslenmek şart” diyor.

Gıdalardan daha fazla yararlanın
Mevsim değişikliklerinde daha fazla vitamin, mineral ve değerli bileşiklere (antioksidanlar gibi) ihtiyaç duyarız. Bu dönemlerde vitamin ve mineral deposu sebzeyle meyveyi doğal kaynaklardan almalıyız. Vitaminlerden A, C, E; minerallerdense selenyum, çinko ve magnezyum, antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklığı desteklemede önem kazanıyor.

Antioksidanlar, hücredeki oksitlenmeyi önleyen maddeler. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirip, direncini artırıyorlar. Güçlü bağışıklık sistemi de hastalıklara yakalanmayı önlüyor ya da hastalık sürecinin kolay atlatılmasını sağlıyor.

Bağışıklık sistemi için probiyotik
Sonbaharda ayrı bir önem kazanan bağışıklık sistemini güçlendirmede probiyotik besinlerin büyük desteği var. Günlük besin düzeninize probiyotik yoğurt veya kefiri; süt ya da yoğurt yerine koyabilir, bu besinlerin olumlu etkilerinden yararlanabilirsiniz.
milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52