Bayram denetimleri hızlandı

Zabıta ekipleri, Çiğli sınırları içindeki lokanta, restoran, fırın, unlu mamul üreticileri ile tatlı ve pasta imalatı yapan işyerlerini sık sık denetliyor. Amaç, tüketici sağlığını korumak ve bayrama hazırlık..

Bayram denetimleri hızlandı
Son denetimlerde ise 18 işyerine giden zabıta ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini genel temizlik, gıda maddelerinin saklanma koşulları ile son kullanma tarihleri, çalışanların sağlık karneleri ile işyeri ruhsatlarını denetledi. Denetimlerde sağlık koşullarına uygun bulunmayan yedi işyerine ihtar, beşine de ceza kesildi.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, zabıta ekiplerinin vatandaşın sağlıklı koşullarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketebilmeleri amacıyla sık sık denetim yaptıklarını söyledi. Sağlıklı üretim ve satış yapmayanlara ihtar verip ceza kestiklerini belirten Başkan Solak, "Ramazan ayı ve yaklaşan bayram öncesi tedbirlerimizi artırdık. Fırın, pastane ve lokantaları yakından takip ediyoruz. Özellikle hijyen açısından standartlara uymayanlara ihtar verip, ceza kesiyoruz. Kimsenin halkın sağlığı ile oynamaya hakkı yok. Amacımız sağlıklı koşullarda üretilmiş ve satışı yapılan gıdaları tüketebilmek" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52