Kayısının faydaları saymakla bitmiyor

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan Malatya'da, il nüfusunun yüzde 90'ının geçim kaynağı olan kayısının faydaları saymakla bitmiyor.

Kayısının faydaları saymakla bitmiyor


Gıdavitrini - Malatya’da nüfusun yüzde 90'ının geçim kaynağı olan kayısı, insan sağlığına olan faydalarıyla büyük ilgi görüyor. Malatya kayısısının kalp, astım, bronşit, kabızlık, mide rahatsızlığı başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği ifade ediliyor.

Sabah aç karına 3 veya 4 adet kayısının yenilmesinin hazmı kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, "Malatya kayısısı kalp, astım, bronşit, kabızlık, mide zayıflığı, bağırsak zayıflığı gibi bir çok hastalığa iyi geliyor. Özellikle gün kurusu kayısı mide rahatsızlıklarına bire birdir. Sabah aç karına 3 veya 4 kez yenildiği takdirde mideyi çalıştırır. Kısacası Malatya kayısısı her derde devadır" ifadesini kullanıyor.
Bağırsağa, kana, karaciğere faydası var

Hediyelik kayısı satışı yapan esnaf Kaya Doğan ise Malatya kayısının beyne de bir çok yararının olduğunu söyledi. Kaya Doğan, “Kayısının sağlığa faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle beyne sağladığı yarar çok önemli. Bağırsağa, karaciğere ve hatta kana da faydası var. Kayısımızın E vitamini özelliği de var. Şu an Malatya kayısısı 17 TL ile 20 TL arası fiyatta satılıyor. Buradan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etmek istiyorum. Dünyanın takip ettiği bir dizide Malatyamızı tanıttı. Bunun tarifi yoktur. Bu tanıtımdan dolayı kayısımız yoğun ilgi görüyor diyebilirim. Unutmadan, öğrencilerimiz de sınavlar için mutlaka kayısı yemeliler. Sınav günleri yaklaşıyor. Ders çalışırken kayısıyı yanlarından hiç eksik etmesinler” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 13:41

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52