Gıdacılar bir çatı altında toplandı

Avrupa’da gıda sektöründe faaliyet gösteren Türk girişimciler, 45 yıllık gelişimlerini geleceğe güçlü şekilde taşımak için Avrupa Türk Gıdacılar Derneği çatısı altında birleşti.

Gıdacılar bir çatı altında toplandı


Gıdavitrini - Avrupa’da gıda sektöründe faaliyet gösteren Türk girişimciler, Avrupa Türk Gıdacılar Derneği çatısı altında birleşti. Derneğin koordinatörlüğünü ise Avrupa Türk Gıda ve Perakendeciler Platformu Koordinatörü de olan Volkan Aydın üstlendi.
Avrupa Türk Gıdacılar Derneği, Avrupa’da gıda sektörü ve perakendesi ve buna bağlı olarak çalışan sektörlerdeki Türk firmalarını organize yapı içinde, kurallı ve sistematik gelişmelerini tamamlamış güçlü markalar haline getirmek amacıyla kuruldu.

Derneği kuruluş düşüncesi, 4 yıldır sektörün gelişimi adına toplantılar gerçekleştiren ve Avrupa’nın her ülkesinden farklı sektör temsilcilerinin görüşlerini birbirlerine aktardığı Avrupa Türk Gıdacılar ve Perakendeciler Platformu’nun çalışmaları sonucu ortaya çıktı.

Avrupa Türk Gıdacılar Derneği, gönüllülük esasıyla Avrupa’nın tamamındaki Türk gıdacılarını bir araya getirmeyi ve ‘eğitim’ ve ‘vizyon’ konularında öncelikli olarak ele alarak sektörün gelişimine destek olmayı hedefliyor.

Dernek'ten Birlik Çağrısı
Avrupa Türk Gıdacılar Derneği tarafından gerçekleştirilen resmi açıklama şu ifadelere yer verildi:
“Derneğimiz sektörün ihtiyaçlarına çözüm üretmek, vizyon oluşturmak ve Avrupa Türk gıda sektörünün gelecekte hak ettiği konuma gelmesini sağlamak için gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirmeyi amaç edinmiş gönüllü kişiler tarafından kurulmuştur.

Dernek, tamamen iyi niyet üzerine oluşmuş, birlikte sektörümüz için en iyisini yapmayı amaç edinmiş bir oluşumdur.

45 yıldır sektörde yapılamayanı yapmakla ilgili mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde Avrupa’nın bütün ülkelerinden; gıda üreticilerini, gıda perakendecilerini, gıda toptancılarını ve sektöre hizmet sağlayan tüm şirketleri, derneğimizin çatısı altında beraber hareket ederek geleceğimizi birlikte organize etmeye, sektörümüze sahip çıkmaya, destek vermeye ve üye olmaya davet ediyoruz."

Amaç çözüm üretmek
Yeni kurulan Avrupa Türk Gıdacılar Derneği’nin amaçları ise şu şekilde sıralanıyor:

• Avrupa Türk gıda sektörünün markalaşma sürecinde, bilgi ve tecrübe paylaşımının oluşturacağı sinerji ile sürekli gelişimini sağlamak.

• Resmi makamlarda sorunların çözümü konusunda çalışmalar gerçekleştirmek ve yol gösterici olmak.

• Sektörümüzün problemlerini ortaya koyacak ve çözüm üretecek çalışma plaftormlarının ve yapıların oluşturulması.

• Avrupa Türk gıda sektöründe faaliyet gösterenleri ve sektöre hizmet edenleri bir çatı altında birleştirmek ve aralarındaki iletişimi güçlendirmek… Sektördeki firmalar arasında uyum ve sosyal ilişkileri sağlamak.

• Avrupa Türk gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların ticari avantajlarını daha verimli şekilde kullanması için birlik ve beraberlik içinde sorunlarımıza çözüm üretmek, çözümlerin hayata geçirilmesi için gerekli faaliyetlerde bulunmak.

"Hep birlikte gelişmeyi amaçlıyoruz”

Derneğin kuruluşuna öncülük eden gönüllü girişimciler, amaçlarının sektörün hiçbir kesimini dışlamadan ve herkesin fikirlerinden yararlanarak sektörü geliştirmek olduğunu bildirdi.

Dernek yönetiminci yapılan açıklamada; "Dernek, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında uyum, güven ve işbirliğini sağlamayı, sektörü ilgilendiren yasal çalışmalara katkıda bulunmayı, eğitim faaliyetleri ile perakendecilerin ve sektörün tüm taraflarının mesleki bilgi ve kültürel düzeylerinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Avrupa Türk Gıdacılar Derneği, tüketim kalitesini arttırmayı, meslek ilkelerine uyulmasını gözeterek mesleğin onurunu korumayı, sektörümüzün en büyük eksiği olan eğitimli insan kaynağının yetişmesi adına çalışmalar yapmayı ve sektöre yetkin çalışan desteği sağlamayı temel ilke edinmiştir.

Birlikte gelişen bir Avrupa Türk gıda sektörü için derneğimizin çatısı altında beraber hareket ederek geleceğimizi birlikte organize etmeye, sektörümüze sahip çıkmaya, destek vermeye ve üye olmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Avrupa Türk Gıda ve Perakendeciler Platformu Koordinatörü olan ve yeni kurulan Türk Gıdacılar Derneği'nin koordinatörlüğünü de üstlenen Volkan Aydın, Avrupa Türk Gıdacılar Derneği'ne [email protected] mail adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 14:42

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52