Zeytinyağları bu yıl niye mükemmel?

Az su alan zeytinlerden elde edilen yağlar, düşük asit oranıyla uluslararası mükemmellik derecesini yakaladı.

Zeytinyağları bu yıl niye mükemmel?
Bugünlerde zeytinyağı üreticileri hayli keyifli. Hasat dönemi kurak geçti, zeytinyağında kalite yükseldi. Geçen yıl Eylül ve Ekim aylarında yaşanan kuraklık sebebiyle zeytinler yeterince su alamadı, zeytinyağındaki asit oranı düştü.
Başka bir ifadeyle, bu yıl zeytinyağında kalite ve lezzet açısından benzersiz bir yıl. Zeytinyağı üreticisi Reşat Akkan, "Bu sene toplam olarak çok kaliteli yağlarımız var.Türk zeytinyağcılığı için uluslararası yarışmalara katılıp derece almak için çok güzel bir yıl.'' diyor.
Zeytinyağındaki kalite artışıyla Manisalı bir üretici yüzde 0 nokta 08 asit oranına sahip yağ üretmeyi başardı.
Üretici Reşat Akkan, "ABD'ye yolladığımız numunelerde bugüne kadar ölçülen en düşük asit ve peroksit değerlerini elde etmiş olduk. Antioksidan değerleri, fenolleri çok yüksek, besleyici değeri çok yüksek bir yağ demek." dedi.
Bu yıl üretilen zeytinyağından bol bol alınmasını tavsiye eden uzmanlara göre yağdaki kalite artışı, sektörün ihracat imkanlarını da arttıracak.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Zeytinyağı, Zeytin, Hasad, Çiftçi, Rekolte

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52