Yaz geldi ambalajlı suda cirolar patladı

Artan su tüketiminin ekonomik boyutu göz önüne alındığında ortaya çıkan tablo hiç de "sudan ucuz" dedirtmiyor.

Yaz geldi ambalajlı suda cirolar patladı
Hava sıcaklığının mevsim normallerin üzerinde seyretmesiyle artan su tüketiminin ekonomik boyutu göz önüne alındığında ortaya çıkan tablo hiç de "sudan ucuz" dedirtmiyor.

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özdemir, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerin üzerinde seyretmesinin üreticileri, talebi karşılama noktasında etkilemediğini belirtti.

Bu yaz boyunca ve ilerleyen yıllarda meydana gelecek ambalajlı su talebini, su kaynakları, üretim kapasitesi, yetişmiş insan gücü ve yaygın dağıtım kanallarıyla sektör olarak rahatlıkla karşılayabilecek durumda olduklarını bildiren Özdemir, Türkiye'nin doğal su kaynakları açısından yeterli bir ülke olduğunu söyledi.

Özdemir, "Ambalajlı su üretiminde endüstriyel kapasite kullanımının hala yüzde 40 seviyelerinde. Türkiye'de kişi başına ambalajlı su tüketimi, toplumdaki günlük su tüketiminin sağlık açısından önemi konusunda bilinçlenmeyle paralel olarak arttı" diye konuştu.

Türkiye'de su pazarı hacminin 2012'de yüzde 3,1'lik büyüme ile 10,2 milyar litreye ulaştığını belirten Özdemir, "Bu hacmin 6,45 milyar litresi damacana satış kanalından, 3,75 milyar litresi de yüzde 4'lük büyüme ile pet şişe satış kanalından geldi. Tonaj olarak damacana, toplamın yüzde 63'ünü, diğer ambalajlı sular ise yüzde 37'sini oluşturdu. 2012 yılında sektördeki toplam ciro yaklaşık 3,7 milyar TL'ye çıktı" dedi.

Özdemir, 2013 yılında Türkiye'de su pazarı hacminin yaklaşık 10,5 milyar litreye, sektördeki cironun ise yaklaşık 3,95 milyar liraya ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52