Ayvayı yemeden "ayva" yiyin!

Ayva çok eski çağlarda keşfedilmiş bir meyvedir. Romalılar baldan parfüme kadar pek çok şeyde ayvayı kullanmıştır.

Ayvayı yemeden
Ayva, boğaz, akciğer, kalp, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır. Ayvanın soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinmektedir.

Neden ayva yemeliyiz?
1. Damar sertliğini önler.
2. Karaciğer tembelliğine karşı etkilidir.
3. Ayva şurubu ishali önler.
4. Tansiyonu düşürür.
5. Safrayı tedavi eder.
6. Bronşit, verem ve öksürüğe karşı etkilidir. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır.
7. Ayva çekirdeklerinden yapılan merhem dudak ve göğüs çatlaklarının tedavisinde kullanılır.
8. Ayva çiçeği de baş ağrısına, kalbe ve beyne çok iyi gelir.

Ayvayı nasıl pişirmeliyiz?
Ayva çiğ yenilmesi önerilmeyen ve genellikle reçeli, kompostosu, tatlısı yapılan bir meyvedir. Ayvanın çekirdeklerini ayırmak isterseniz bir kaşık kullanabilirsiniz. Ayvayı pişirirken renginin kırmızı olması için çıkardığınız çekirdekleri ayvaları kaynattığınızın suyun içine atabilirsiniz.

Ayvalar tarifinize başlamadan önce bekletilecekse limon suyu ile ovmanızda fayda vardır. Bu sayede kararmalarını engellemiş olursunuz.
milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52