Efeler'in sütü Ak Gıda ile pazara ulaşacak

AK Gıda'nın Türkiye'deki 5. üretim tesisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in katılımı ile Aydın'da hizmete açıldı.

Efeler'in sütü Ak Gıda ile pazara ulaşacak
Ak Gıda Aydın fabrikası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü'nün katılımlarıyla 4 Temmuz 2013 Perşembe günü düzenlenen tören ile açıldı.

Türkiye ve komşu coğrafyaların en büyük süt işleme kapasitesine sahip olan Ak Gıda, üretim tesisi sayısını 5'e çıkarttı. Ak Gıda Aydın fabrikası İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli'nin sütünü ekonomiye kazandırıyor.
Hem Ak Gıda, hem Yıldız Holding hem de Türkiye için önemli bir yatırım olan AK Gıda Aydın Fabrikası açılış töreninde bulunduklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker bu yatırımla binlerce üreticinin emeğinin değerlendirildiğini söyledi.

AB'ye süt ve süt ürünleri ihracatı iznini alan şirketlerden birinin de Ak Gıda olduğunu hatırlatan Eker, Türkiye'de AB'ye süt ve sütlü ürünleri ihracatının gerçekleşebiliyor olmasının Balkanlar, Ortadoğu gibi başka ülkelere de ürün satma imkanını yarattığına dikkat çekti.

Aydın ve bölgenin sütlerinden yapılan peynirleri, Türkiye geneline ulaştıracaklarını dile getiren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, büyüyen ekonomi içinde Ak Gıda'nın üzerine düşen görevi yaptığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52