Veteriner hekimler iş yapamaz durumda

Veteriner hekimlerden tarım ve hayvancılık sektöründeki gidişe itiraz var. Mevcut durumun veteriner hekimleri olumsuz etkilediği iddia edildi.

Veteriner hekimler iş yapamaz durumda

Aydın Veteriner Hekimler Odası (AVHO) Başkanı Atilla Muharrem Uçmaklıoğlu, tarım ve hayvancılık sektöründeki gidişin, bu sektöre bağlı olan veteriner hekimleri de olumsuz etkilediğini söyledi.
Haber: Uçmaklıoğlu: Serbest Veterinerler İş Yapamaz Hale Geldi (Özel)

Aydın Veteriner Hekimler Odası (AVHO) Başkanı Atilla Muharrem Uçmaklıoğlu, tarım ve hayvancılık sektöründeki gidişin, bu sektöre bağlı olan veteriner hekimleri de olumsuz etkilediğini söyledi. Özel sektörde çalışan veteriner hekimlerin iş yapamaz duruma geldiğini ve açlık sınırında yaşadığını öne süren Uçmaklıoğlu, “Serbest çalışan veterinerler, açlık sınırında yaşıyorlar. Vatandaşlar hayvanları hastalandığında değil, son anında veteriner çağırıyor. Bazıları da hayvanı hasta olunca veteriner hekim çağırmak yerine kesime götürüyor. Sorunlarımızı kimseye anlatamıyoruz.” dedi.

Türkiye'de tarım ve hayvancılık sektöründe özellikle mazot, gübre ve yem maliyetlerinin yüksek olmasının sektörü olumsuz etkilediğini belirten AVHO Başkanı Uçmaklıoğlu, mazottan alınan verginin düşürülmesini istedi: "Çiftçimiz ancak o zaman rahatlayabilir. Mazot maliyeti yükseltiyor. Gübre, ulaşım ve yem maliyeti çok yüksek. Vatandaş hayvancılık yapacaksa en azından kaba yemini üretmek zorunda. Kaba yem üretmek için ekecek biçecek, gübre lazım, bunun için mazot lazım. Bunların maliyeti hep yüksek. Yemini kendisi ekse de kurtarmıyor. Sattığı sütten kilo başına 3–5 kuruşa geçimini sağlamaya çalışıyor. Çiftçiden mazottaki vergi alınmamış olsa ucuz yem maliyeti olur." şeklinde konuştu. Aydın’da 220 veteriner hekimin serbest çalıştığını kaydeden Uçmaklıoğlu, Türkiye genelinde ise bu sayının 5 bin 800 olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 17:26

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52