Üretici memnun tüketici kan ağlıyor!

Demre Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, bu yıl üreticinin yüzünü domatesin güldürdüğünü söyledi.

Üretici memnun tüketici kan ağlıyor!
Demre Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, ilçede yetiştirilen ürünlerden salatalığın fiyatının geçen yıla göre düşük olduğunu, bu yıl üreticinin yüzünü domatesin güldürdüğünü söyledi. Duran, salatalık fiyatlarının üreticilerin beklentilerini karşılamadığını belirtti. Kış döneminde salatalığın fiyatının yüksek olduğunu dile getiren Duran, ''Fiyatı 2 lira 20 kuruşa kadar yükselen salatalık, şu anda 25-30 kuruştan işlem görüyor. Silor salatalık 80 kuruş, kabak 30 kuruş, macar çarli 1 lira 20 kuruş, macar dolma ise 1 liradan satışa sunuluyor. Geçen yıl macar çarli bu dönemde 2 liradan, macar dolma da 2 lira 50 kuruştan işlem görmüştü'' dedi.
Bu yıl domates fiyatlarında artış olduğunu kaydeden Duran, geçen yıl bu dönemde 90 kuruş olan domatesin kilosunun bu yıl ise 1 lira 60 kuruş, geçen yıl 1 lira 30 kuruş olan kokteyl domatesin de bu yıl 2 lira 20 kuruştan satıldığını bildirdi.
Üreticinin yüzünü domatesin güldürdüğünü söyleyen Duran, ''Bu yıl salatalık para etmedi, üreticinin tek tesellisi domates, geçen yıla göre fiyatı artan tek ürün oldu. Tek dileğimiz domates fiyatlarının bu şekilde bir süre daha devam etmesi. Aksi takdirde üretici perişan olur, borçlarını ödeyemez'' diye konuştu.
Demre Toptancı Hali'nde bu yılın fiyatı en çok artan ürünler arasında patlıcan, kapya biber, yerli dolma biber ile sivri ve çarli biberler olduğunu söyleyen Fahri Duran, patlıcanın 70 kuruştan, kapya biberin 3 liradan, yerli dolma biberin 1 lira 70 kuruştan ve sivri ile çarli biberlerin de 80 kuruştan işlem gördüğünü kaydetti.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52