Üniversite-Devlet işbirliği başarıyı getirdi

İKÇÜ ile DSİ arasında imzalanan işbirliği protokolüyle Ürkmez Üretim İstasyonu'nda pullu sazan üretimi başladı. Yakın gelecekte mersin, turna, sudak, alabalık gibi balıkların üretimi de başlayacak.

Üniversite-Devlet işbirliği başarıyı getirdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmaların ilk adımı Ürkmez Üretim İstasyonu'ndaki pullu sazan üretim çalışmaları ile başladı. Çalışmalarla ilgili bir araya gelen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Mustafa Taşkın, Baş Mühendis Dr. Ersin Tenekecioğlu ile İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay ve öğretim üyeleri 2012 yılında ortak yürütülecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Su Ürünleri Fakültesi öğretim elemanları ve lisans üstü öğrencileri yıllık 1.5 milyon sazan yavru üretimi gerçekleştirilen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Ürkmez Üretim İstasyonu'nda pullu sazan üretim çalışmalarına katılarak üretim prosedürleri ile ilgili çalışmalara katkıda bulundu.

DSİ'nin teknik bilgi seviyesi oldukça yüksek bir üretim yapıldığını açıklayan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, DSİ ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin ürünlerini kısa zamanda almaya başlayacaklarını ve bundan dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, 'Söz konusu sazan üretiminin görülmesi öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız için çok faydalı olmuştur. Çünkü bu üretimin görülme şansı yılda bir defadır. Ayrıca, balık üretimleri birbirlerine benzemekte, bu nedenle, gelecekte bu tesiste planlanacak mersin, turna, sudak, alabalık gibi balıkların üretim protokollerinin oluşturulmasında DSİ personelinin değerli tecrübeleriyle inanıyorum ki birlikte çok başarılı çalışmalara imza atacağız.' şeklinde konuştu.

Üretime katılan yüksek lisans ve doktora öğrencileri de teorik bilgilerin pratikle birleşmesinin önemine değinerek sazan üretimi çalışmalarına katılmaktan duydukları memnuniyeti paylaştı. Sazan üretim periyodu boyunca, Su Ürünleri Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanları, üretim ve hastalıkların teşhis ve tedavisi konularında DSİ koordinasyonunda destek verecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52