Tekgıda-İş'ten "Eylemlilik Sürecini Başlatırız" çıkışı

TEKGIDA-İŞ Sendikası, Mc Donald's zincirine ekmek tedarik eden East Balt Gıda firmasının 8 işçiyi işten çıkardığını ileri sürdü.

Tekgıda-İş'ten
TEKGIDA-İŞ Sendikası, Mc Donald's zincirine ekmek tedarik eden East Balt Gıda firmasının TEKGIDA-İŞ'in örgütlenmesinin ardından 8 işçiyi işten çıkardığını ileri sürerek, "Sendikalaşma hak ve özgürlüğünün ihlali anlamına gelen bu tutum devam ettiği takdirde TEKGIDA-İŞ olarak cevabımız meşru zeminde eylemlilik sürecini başlatmak olacaktır" açıklamasında bulundu.

TEKGIDA-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamada, Gebze-Çayırova'da faaliyet gösteren, East Balt Gıda adlı firmanın Mc Donald's zincirine ekmek tedarik ettiğini belirtti ve firmanın TEKGIDA-İŞ'in örgütlenmesini tamamlamasının ardından 8 çalışanı işten attığını savundu. Açıklamada, işverenin anayasal suç işlediği ve haksız yere işten çıkarılan üyelerinin derhal işe iade edilmesi gerektiği kaydedilerek, "Sendikalaşma hak ve özgürlüğünün ihlali anlamına gelen bu tutum devam ettiği takdirde TEKGIDA-İŞ olarak cevabımız meşru zeminde eylemlilik sürecini başlatmak olacaktır" denildi. Sendikadan yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"İşçilerinin TEKGIDA-İŞ'te örgütlendiğini öğrenen işveren, derhal saldırıya geçmiş ve sekiz üyemizi haksız yere işten çıkarmıştır. İşten çıkarmanın nedeninin, üyelerimize gözdağı vermek, sendikalaşmaktan vazgeçirmeye çalışmak olduğu açıktır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52