At eti skandalı Almanya'ya da yayıldı

İngiltere'de patlak veren at eti skandalı sonunda Almanya'ya da ulaştı. Federal Tüketici Bakanlığı, Almanya'da satılan hazır makarnalarda at etine rastlandığını açıkladı.

At eti skandalı Almanya'ya da yayıldı
Almanya Tarım Bakanlığı sözcüsü Mareike Enderle, ülkenin batısındaki bir bayie at eti içeren lazanyaların ulaştığını doğruladı. Raflardaki ürünlerin topladığını belirten sözcü, at etli lazanyalardan bir bölümünün satışa sunulmuş olabileceğini de ifade etti. Söz konusu lazanyaların nereden geldiği konusunda ise açıklama yapılmadı.

Almanya'da ilk at eti skandalı Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bir markette görüldü. Burada satılan lazanya türü kıymalı makarnalarda at etine rastlandı.

Lazanya türü makarnalarda ortaya çıkan at etinin ülkeye dışarıdan getirildiği tahmin ediliyor. Bakanlık sözcüsü başka vakalar olup olmadığının iste araştırıldığını kaydetti.

Federal Tüketici Bakanlığı Sözcüsü, bu akşam Brüksel'de Avrupa Birliği ülke temsilcileriyle yapılacak kriz toplantısında Almanya'daki vakaların da ele alınacağını bildirdi.

Bununla birlikte süper marketler zinciri Tengelmann, geçen hafta derin dondurucularda sattıkları kıymalı lazanyaları piyasadan kaldırdıklarını duyurmuştu. Olayın at eti skandalıyla ilgili olup olmadığı ise henüz netleşmedi.

Skandal ilk olarak İngiltere'de patlak vermişti. İngiltere'de sığır eti diye satılan dondurulmuş gıdalar içinde at etine rastlanmıştı. Ardından da skandalın sadece bu ülkeyle sınırlı kalmadığı diğer bazı Avrupa ülkelerinde de benzer vakaların görüldüğü açıklanmıştı.

İngiliz yetkililer, at eti skandalının kaynağı olarak Romanya'yı gösterirken, Bükreş hükümeti ise suçlamaları reddediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52