Gelecek için örnek projeleri destekleyecek

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü gelecek nesiller için örnek projeleri destekleyeceğini açıkladı.

Gelecek için örnek projeleri destekleyecek
Yıldız Holding, kurucusu ve onursal başkanı merhum Sabri Ülker’in çevreye olan duyarlı bakış açısını devam ettiriyor. Sabri Ülker’in “Topraklarımıza, sularımıza, çevremize sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır” sözünden hareket eden Yıldız Holding, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için “Sabri Ülker Çevre Ödülü”  platformu oluşturdu.

Platform, Yıldız Holding ve DenizTemiz Derneği / TURMEPA’nın ortak koordinasyonunda yürütülecek. Yarışmaya katılan ve seçilme kriterlerini karşılayan bir proje, ekosistemin devamlılığının sağlanması ve gelecek nesillerin de su kaynaklarını kullanabilmesi için kısıtlı imkanlarla yapılan çalışmaları teşvik etmek amacıyla ödüllendirilecek. 5 Şubat – 5 Nisan 2013 tarihleri arasında alınacak başvurular içinden seçilen proje, seçici kurul ve jürinin değerlendirmesinin ardından 100 bin lira ile ödüllendirilecek.

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün hedefi, su ve çevre kirliliği ile mücadeleyi özendiren ve kamuoyunda iyi uygulamaları geniş kitlelere duyurarak bu örnekleri çoğaltmak. Gelecek nesillere yaşanabilir sağlıklı bir ülke bırakmayı önemseyen Yıldız Holding, sürdürülebilir kalkınmaya önemli katkıda bulunacak bireysel başvuruların yanı sıra kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından gelecek başvuruları da değerlendirmeye alacak. 

“TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü”, Yıldız Holding Yönetim Kurulu ve TURMEPA Yönetim Kurulu tarafından, arkasında tüzel destekçiler olmadan, kısıtlı imkanlarla su kaynaklarımızı, doğal çevremizi korumak ve iyileştirmek amacıyla önemli örnek çalışmalar yürüten, üstün başarılar sağlamış olan kişi veya kuruma verilecek. 

Ödül, tehlike altındaki ekosistemlerin ve türlerin korunmasına, çevresel sürdürülebilirliğin teşvikine, çevre politikalarını olumlu yönde etkilemeye, çevresel adaletin sağlanmasına ve yaşanabilir bir gelecek yaratmaya odaklanan projeler içinden seçilecek. Bu ödüle layık görülen kişi veya kurumun projesinde, topluma ilham kaynağı olan çalışmalarını, parasal ödül tutarı sayesinde geniş kitlelere taşıyabilme ön koşulu aranacak.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu ve TURMEPA Yönetim Kurulu her yıl, bir sonraki yıl ödül verilecek alanı belirleyecek. Ödüle başvuran kişi veya kurum, Yıldız Holding Yönetim Kurulu ve TURMEPA Yönetim Kurulu tarafından açıklanan başvuru dosyalarını TURMEPA’ya gönderecek. Dallarında uzman kişi ve bilim adamlarından oluşan 7 kişilik “Seçici Kurul” başvuru dosyalarını inceleyerek ilk üçe kalan adayları jüriye sunacak. Beş kişiden oluşacak jüri ise ilk üçe kalmış projeleri inceleyerek, üye tam sayısının yarıdan fazlasının oyları ile 100 bin liralık ödülü alacak projeyi belirleyecek. Ödülün bir dalda iki aday arasında bölüştürülmesi uygun görüldüğünde, parasal ödül tutarı iki aday arasında paylaştıracak. Seçici kurul, her yıl verilecek ödül alanına uygun olarak değiştirilebilecek.

Ödüllendirme sistemi ve detaylarla ilgili bilgiler www.yildizholding.com.tr ve www.turmepa.org.tr’den temin edilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52