Süt üreticisine ihracat müjdesi

Son yıllarda yapılan çalışmalarla hem süt üretimini artıran hem de AB'ye süt ihraç etmeye başlayan Türkiye, süt ürünleri ihracatında yeni hedefe kilitlendi.

Süt üreticisine ihracat müjdesi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması amacıyla bir protokol imzaladı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verdiği desteklerle süt ve süt ürünleri üretimi, son 10 yılda önemli artışlar kaydetti. Süt üretimini arttırmaya başaran Türkiye’nin süt ve süt ürünlerine AB kapılarının yeniden açılması amacıyla bakanlığın öncülüğünde ASÜD tarafından yürütülen proje başarıya ulaşmış ve 3 Nisan 2013 tarihinden itibaren AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatına başlanmıştı. 

Bu önemli protokol, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol,
ASÜD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı,
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Celalettin Özden arasında imzalandı.

Süt ihracatını arttırmayı hedefleyen Bakanlık, bu kapsamda ASÜD ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ile bir protokol imzaladı. 23 Haziran’da Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, ASÜD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Celalettin Özden arasında imzalanan protokolle, başta AB üyesi ülkelere olmak üzere süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması hedefleniyor. 

Protokol kapsamında süt üreticilerini olası hayvan hastalıklarına karşı bilinçlendirmek için eğitimler verilecek, ilgili kişi ve kuruluşların teknik kapasiteleri, etkinlikleri ve verimliliklerinin arttırılmasına yönelik projeler yürütülerek, süt ve süt ürünlerinin kalite ve standardı yükseltilecek. Böylece hastalıktan ari olan süt işletmeleri, AB ülkelerine ihracat yapabilecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 08:01

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52