Ete zam söylentisi gerçek oldu!

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi sofraların vazgeçilmezlerinden olan kırmızı et fiyatlarında yaşanan küçük çaplı artış, hane halkını düşündürüyor.

Ete zam söylentisi gerçek oldu!
Yaklaşan Ramazan ayı öncesi sofraların vazgeçilmezlerinden olan kırmızı et fiyatlarında yaşanan küçük çaplı artış, hane halkını düşündürüyor. Manisa’da 58 yıldır kasaplık yapan Hayri Altınkuş, Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarının 2 ile 3 lira arasında yükseldiğini belirterek bu artışın Ramazan ayı ile ilgilisinin olmadığını, fiyat artışının sebebinin hayvancılığın azalmasına bağlı olduğunu dile getirdi.

Ramazan ayına sayılı günlerin kalmasıyla birlikte vatandaşlar kırmızı et fiyatına zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken, Ramazan ayının adı bile et fiyatlarına şimdiden 2-3 TL artmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar et fiyatlarındaki yükselişin Ramazan ayı dolayısıyla olmadığını genelde her zaman bu tip artışların yaşandığını söyledi. Et fiyatlarının yüksek olduğunu ifade eden ev hanımı Nuray Gürle, et fiyatlarının Ramazan ile ilgili olmadığını fiyatların genelde yüksek olduğu belirtti. 2 kilogram et aldığını dile getiren Bekir Çetin ise "Kilogramını 28 TL'den aldım. Bu fiyatlar kasaplara göre de değişiyor. Bazı yerlerde yüksek, bazı yerlerde ise uygun" dedi.
Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte insanlarda et fiyatlarında bir artış yaşanacak algısı oluştuğunu dile getiren Altınkuş, “Geleneksel olarak her sene Ramazan geliyor diye bir algı oluşuyor. Ramazan geldiği zaman et, gıda fiyatları artıyor diye. Ama bu seneki artışın Ramazan ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Hayvan sayısında düşüş olduğundan dolayı Türkiye genelinde fiyatlar böyle. Çünkü çiftçi ve köylüde hayvan besleme alışkanlığı bitti artık. Şu anda kırmızı et 28 liradan başlayıp kalitesine göre 35 liraya kadar çıkıyor. Fiyatlar etin kalitesine ve cinsine göre değişir. Kıyma şu anda 28 lira. Kuşbaşı et 30 lira. Biftek 35 lira. Bonfile 50 lira. Ramazan öncesinde ise kıyma 26 liraydı. Biftek 32 liraydı. Kuşbaşı 28 liraydı. Yani 2 ile 3 lira arasında bir artış oldu. Fiyatlar sanırım böyle gider. Bu fiyatların devam edeceğini düşünüyorum” dedi. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 10:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52