Gıdavitrini’ne yılın internet sitesi ödülü

Tüketiciye Saygı 2012 ödülleri sahiplerini buldu. İnternet haberciliği dalında Gıdavitrini.com.tr ödüle layık görüldü.

Gıdavitrini’ne yılın internet sitesi ödülü
Tüketiciler Birliği tarafından her yıl yapılan Tüketiciye saygı ödül töreninin 13.sü Beyoğlu Belediye Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seçici kurul tarafından ödüle layık bulunan adaylara yapılan törenle ödülleri verildi.
Tüketiciler Birliği tarafından geleneksel olarak verilen Tüketiciye Saygı Ödülleri’nin 13.sü İstanbul’da gerçekleştirildi. Tüketiciye saygı 2012; bu sene toplam 11 dalda yapılan değerlendirmeler sonucu sahiplerine verildi. Tüketiciler Birliği’nin kuruluşundan bu zamana kadar sadece iki defa verilen firma dalında ödüle İstanbul Halk Ekmek A.Ş layık görülerek, Tüketiciler Birliği’nin firma dalında ödüle değer firma hususunda seçicilikteki hassasiyeti bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
Tüketici dostları, ödül kazanan kişi ve kurumların temsilcilerinin katıldığı ödül töreni samimi bir hava içerisinde yapıldı. Davetliler arasında, çeşitli STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarından yöneticiler, medya kuruluşlarından temsilciler ve diğer katılımcılar yer aldı. Törene çeşitli mazeretleri vesilesiyle katılamayan Cumhurbaşkanlığı ve diğer kurumlardan gelen tebrik mesajları okundu.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu’nun sunum konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya açılış konuşmasını yaptı. Tüketici gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Kaya, kontrolsüz banka kredileriyle tüketicinin her geçen gün daha fazla sıkıntıya düştüğünü dile getirdi. Konuşmasında “kayıp-kaçak” konusuna da değinen Kaya, uygulamanın tam bir haksızlık olduğunu ve tüketicinin bu konuda hakkını araması gerektiğini söyledi.


Nazım Kaya’nın konuşmasından sonra Tüketiciye Saygı 2012 ödül törenine geçildi. İnternet haberciliği dalında Gıdavitrini.com.tr’nin ödül layık görüldüğü merasimde, ödül alan diğer kişi ve kuruluşlar şu şekilde sıralanıyor:
Özel ödül: Rekabet Kurumu
“Türkiye’deki en çok şikayet alan bankacılık sektörüne karşı vermiş olduğu kararlı ve haklı mücadelesiyle, tüm tüketicilerimizin bilinçlenmesine ve umutlarının artmasına sebep olması” nedeniyle,
Özel Ödül: Dr. Can Demir
“Gıda konusundaki özverili çalışmaları ve tüketici bilinci oluşturulmasına katkıları” nedeniyle Dr. Can Demir Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Özel Ödül: Kuklagiller (TRT HABER)
“Tüketici haklarına duyarlı yayın anlayışı, toplumun bilinçlendirmesine mizah yoluyla yaptığı katkılar ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları” nedeniyle TRT’nin sevilen parodi-haber programı Kuklagiller Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Özel Ödül: Leyla ile Mecnun (TRT HABER)
“Tüketici haklarına duyarlı yayın anlayışı, toplumun bilinçlendirmesine ışık tutan yaklaşımı ve dizi yoluyla hak arama bilinci oluşturulmasına katkıları” nedeniyle, TRT’nin sevilen dizisi Leyla ile Mecnun Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Özel Ödül: Zeynep Ceylan (Bugün Gazetesi)
“Tüketici haklarına duyarlı habercilik anlayışı ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları” nedeniyle Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Özel Ödül: Merve Kantarcı (Zaman Gazetesi)
“Tüketici haklarına duyarlı habercilik anlayışı ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları” nedeniyle Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Özel Ödül: Hüseyin Özay (Star Gazetesi)
“Tüketici haklarına duyarlı habercilik anlayışı ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları” nedeniyle Tüketici Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Firma Dalı: İstanbul Halk Ekmek A.Ş
“Toplumsal sorumluluk bilinci ile tüketicinin en temel ihtiyaç maddesi olan ekmeğin üretiminde izlemiş olduğu kaliteli, hijyenik ve ekonomik ürün ve hizmet yaklaşımı” nedeniyle Firma Dalı’nda ödüle layık görüldü.



İnternet Haberciliği: Gıda Vitrini
“İnternet haberciliği alanında tüketici haklarına duyarlı habercilik anlayışı, tüketicinin güvenilir gıda tüketimine yönelik bilgi ve haber çalışmaları ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları” nedeniyle İnternet Haberciliği dalında ödüle layık görüldü.
Radyo Dalı: Ödüle layık aday bulunamadı.
TV Dalı: Deşifre (A HABER)
“Televizyonunuzda haftalık yayımlanan “Deşifre” programı ile tüketicinin bilinçlenmesi ve hak arama bilinci oluşturulması konusundaki yayınları” nedeniyle Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programı televizyon dalında ödüle layık görüldü.
Yılın Tüketicisi: Emine Saygılı
“Türkiye’deki çok önemli bir tüketici sorunu karşısında başlattığı bireysel hak arama mücadelesiyle sorunun masaya yatırılmasına sebep olması ve örnek tüketici davranışı sergilemesi” nedeniyle Emine Saygılı yılın tüketicisi seçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52