İzmir Balık Hali'ne şafak baskını

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri, İzmir haline şafak baskını yaptı. Baskının detayları haberde...

İzmir Balık Hali'ne şafak baskını
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri, İzmir haline şafak baskını yaptı. Denetim sırasında, hale getirilen balıklar boy, ağırlık ve tür yasağı sınıflandırmasıyla nakil belgeler bakımından incelendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İzmir Balık Hali'ni denetledi. Denetim sırasında, hale getirilen balıklar boy, ağırlık ve tür yasağı sınıflandırmasıyla nakil belgeler bakımından incelendi. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren işyeri sahiplerine 923 lira ceza kesildi, balıklara el konuldu.

Daha önce Bursa ve Balıkesir'de denetim yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kontrol Denetim Birim Sorumlusu Yaşar Kayabaşı, İzmir Hali'nde gerçekleştirilen denetime 10 ilden 35 uzmanın katıldığı belirtti. Kayabaşı, "Bakanlığımızın yasadışı avcılıkla mücadele çerçevesinde rutin denetimlerinin yanı sıra toplu denetim yapıyoruz. Bunun yanında balıkların boy, ağırlık, zaman ve tür yasağı şeklinde kontrolleri gerçekleştiriliyor" dedi.

Denetimler sonunda yasağa aykırı 310 kilogram balığa el konulurken, 7 iş yeri sahibine toplam 6 bin 461 lira para ceza kesildi. Yılbaşından beri İzmir'de yapılan denetimler sonucunda 27 ton balığa el konuldu, 11 bin 432 lira da para cezası uygulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52