Hintli restoran arama motoru Türkiye'de

Hintli restoran arama motoru Zomato, İstanbul’da 16 bin, Ankara’da 4 bin restoranı sistemine kaydederek Türkiye’ye giriş yaptı.

Hintli restoran arama motoru Türkiye'de
Restoranların menü ve her türlü bilgisini internetten kullanıcılarına sunan restoran arama motoru Zomato, Türkiye’ye giriş yaptı. Hintli şirketin hedefinde 3 milyon genç var.

Hintli restoran arama motoru Zomato, İstanbul’da 16 bin, Ankara’da 4 bin restoranı sistemine kaydederek Türkiye’ye giriş yaptı.

11 ülkede 35 şehirdeki 160 bin restoranı veri tabanına işleyen şirket, bir yılda 3 milyon dolarlık yatırım yapacak. Hintli şirketin hedefi 2.5-3 milyon genç ve aç Türk internet ve mobil cihaz kullanıcısı. Restoran ve eğlence yerlerinin menülerinin bulunacağı arama motorunda, yeni yemek ve eğlence mekanlarına meraklı kullanıcılar, değerlendirme yazabilecek ve puan verebilecek.

Hintli restoran arama motoru Zomato, Çarşamba günü uluslararası yatırımcılardan 37 milyon dolar girişim sermayesi toplarken, sisteminde barındırdığı sekiz ülkenin yanı sıra Brezilya, Endonezya ve Türkiye pazarına da girdiğini açıkladı.

Daha önce topladığı 16.5 milyon dolarla birlikte toplamda 53.5 milyon dolarlık sermaye birikimine ulaşan Hintli şirket, ilk olarak İstanbul ve Ankara’daki restoran ve eğlence mekanlarını kapsamına aldığı Türkiye’deki yatırımını bir yıl içinde 3 milyon dolara çıkaracak.

Zomato, toplam 11 ülkedeki 35 şehirde bulunan 160 bin restoranın menülerini ve her türlü bilgisini veri tabanına işleyerek, internet ve mobil platformlardan kullanıcıların erişimine sunuyor. Hindistan merkezli teknoloji şirketi Londra’da 19 bin restoranın tüm bilgilerini arama motorunda barındırırken, Çarşamba günü girdiği Türkiye’de İstanbul 16 bin restoranla sistemdeki ikinci büyük kent olarak yer aldı.

Başkent Ankara’da ise 4 bin restorana Zomato üzerinden ulaşmak, menülerini ve farklı kriterlere gore arama yapmak da mümkün. Zomato’nun hedefi İzmir ve Antalya’daki restoran ve eğlence mekanlarını da arama motorunun veri tabanına kaydetmek.

Ekip 75 kişi olacak
Zomato kurucularından Pankaj Chaddah, beş yıl önce kurulan şirketin Türkiye’ye bir yıl içinde 3 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ve bunun şimdiye kadar ülke bazında yapılan en geniş hacimli yatırım olacağını vurguladı. Türkiye’de 20 kişiden fazla istihdama ulaştıklarını belirten Chaddah, bu rakamın önümüzdeki 12 ay içinde 75’e çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Pankaj Chaddah, Türkiye’nin yemeyi sevdiğini ve mobil ve web üzerindeki hızlı büyümenin kendilerini çektiğini belirterek, hedeflerinin 3 milyon genç ve aç internet ve mobil kullanıcısına ulaşmak olduğunu söylüyor.

Yemeli, içmeli, eğlenceli sosyal ağ
Arama motorunda tüm restoran ve eğlence mekanlarının menülerinin yanı sıra mekandan fotoğraflara, haritadaki yerlerine, adres ve bağlantı bilgilerine ve o mekanlar hakkında yazılmış yorumlara ulaşılabilecek.

Tüm mobil platformlar üzerinden uygulamalar aracılığıyla ulaşılacak arama motoru, sistemine kaydolacak kullanıcıların interaktif katkısıyla büyümeyi planlıyor. Zomato, yemek ve eğlence yerlerine meraklı kullanıcıların birbirlerini takip edebileceği, mekanların yanı sıra yorumlara da not verebileceği ve birbirlerine mesaj iletebileceği bir sosyal bir ağ.

İngilizce ve Türkçe kullanım seçeneği bulunan arama motoru, sürekli katkı veren kullanıcılarına promosyonlar ve özel indirimler de uygulayacak.
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52