Göksun’da elmadan yapılan pastalar yarıştı

"Meyvenin Âlâsı, Göksun'un Elması" teması ile başlatılan çalışmalar kapsamında Göksun elmasının tanıtımı için birbirinden lezzetli elma pastaları yarıştı.

Göksun’da elmadan yapılan pastalar yarıştı
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde elmadan üretilen pastalar yarıştı. Göksun Kaymakamlığının "Meyvenin Âlâsı, Göksun'un Elması" teması ile başlatılan çalışmalar kapsamında Göksun elmasının tanıtımı için birbirinden lezzetli elma pastaları yarıştı.

Kan şekerini sabitleyen, kolon kanserini önleyen, Alzheimer’e savaş açan ve dişeti sağlığına yararlı elmanın, pastalarda da faydalı olacağını bilen Göksunlu hanımlar hünerlerini bu yarışmada sergilediler.

Türkiye’nin en kaliteli elmalarının yetiştirildiği ender bölgelerden birisi olan Göksun ilçesinde yıllık yaklaşık 35 bin ton elma hasat ediyor.

Birbirinden güzel pastaların yarıştığı yarışmada jüri üyeleri seçim yapmakta oldukça zorlandılar.

Yarışmada birinci Göksun İlçe Merkezi’nden Behiye Satıcı olurken, ikinciliği; Karaahmet Köyü’nden Şeyma Dilekçi, üçüncülüğü ise Hacımirza Köyü’nden Derya Elbistan aldı.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52