İhracatçı labaratuarını kuruyor

Son dönemlerde meyve sebze ihracatına yönelik analiz fiyatlarının aşırı yükselmesi ihracatçıyı kendi laboratuvarını kurmaya itti.

İhracatçı labaratuarını kuruyor
Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ihracata konu olan yaş meyve sebzelerde analiz zorunluluğu bulunduğunu hatırlattı. Satıcı, son dönemde özellikle Rusya Federasyonu’na gerçekleştirilen ihracatlar başta olmak üzere analiz maliyetlerinde önemli artışlar yaşandığına dikkat çekti.

Bu konuda faaliyet gösteren analiz laboratuvarlarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kontrolünde olmasının, laboratuvarların rekabetten uzak bir ortamda faaliyet göstermelerine neden olduğuna vurgu yapan Satıcı, şunları kaydetti:

“Bu bir tekel faaliyetidir. Bu ortamda faaliyet gösteren laboratuvarların hizmet kaliteleri düşmekte ancak analiz ücretleri artmaktadır. Öyle ki, gelinen noktada uygulanan analiz ücretleri dünya standartlarının oldukça üzerine çıkmıştır.

Yaşanan bu sorunlara özellikle Antalya bölgesindeki laboratuvarlarda sıklıkla rastlanmaktadır. Antalya İhracatçılar Birliği olarak ihracatçılarımızın söz konusu sıkıntılarını gidermek adına en kısa zamanda bir analiz laboratuvarı kurarak üyelerimize hizmet vermeye başlayacağız.”

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Analiz, Laboratuar, Mustafa Satıcı, İhracat, SEbze

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52