Gürcü ordusu Çorum'dan besleniyor

Çorum'da, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise dördüncü büyük lavaş üretim tesisini kurdu, 30 ülkeye ihracat yapıyor.

Gürcü ordusu Çorum'dan besleniyor

Çorum'da fabrikada el değmeden üretilen "lavaş" ekmeği, başta Ortadoğu ve AB ülkeleri olmak üzere 30 ülkeye ihraç ediliyor.

Çorum'da yaklaşık 4 bin metrekaresi kapalı, 20 bin metrekare alanda faaliyet gösteren fabrikada el değmeden üretilen "lavaş" ekmeği, başta Ortadoğu ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olmak üzere 30 ülkeye ihraç ediliyor.

Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren gıda şirketinin Genel Müdürü Ömer Başkal, 2006 yılında 15 kişi ile başladıkları lavaş ekmeği üretimini 39 personelle sürdürdüklerini belirtti.

Günlük ortalama 1 milyon üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise dördüncü büyük lavaş üretim tesisi olduklarını ifade eden Başkal, ürünlerin yüzde 70'inin yurt içi pazarına gönderildiğini, yüzde 30'unun ise yurt dışına ihraç edildiğini söyledi.

Fabrikada 39 personelle kesintisiz 24 saat üretim yaptıklarını anlatan Başkal, Türkiye'nin en büyük lavaş üretim fabrikası olduklarını kaydetti. Günde 1 milyon lavaş üretimi yaptıklarını ifade eden Başkal, Türkiye piyasasında yüzde 70'lik bir pazar payına sahip olduklarını anlattı.

Firmanın faaliyetleri kapsamında yurt içi pazarının yanı sıra yurt dışına da lavaş ekmeği gönderdiklerini, Polonya'da da fabrikaları bulunduğunu dile getiren Başkal, Polonya'daki fabrikayla 30 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Gürcistan ordusu ile emniyet kurumlarının lavaş ekmeğinin teminini de sağladıklarını anlatan Başkal, Çorum ve Polonya'daki fabrikalarda el değmeden üretilen lavaş ekmeğinin, 30 ülkeye ihraç edildiğini söyledi. İhracat yaptıkları ülkelerden Gürcistan'ın askeri ve emniyet kurumlarının lavaş ihtiyacını kendilerinin karşıladığını kaydeden Başkal, Polonya'da faaliyet gösteren fabrika üzerinden de Almanya, Fransa, İsviçre gibi Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini anlattı. Dubai ve İsrail’in de ihracat pazarları arasında olduğunu belirten Başkal, İngiltere ve Avusturya ile ilgili görüşmelerin ise devam ettiğini söyledi.

Lavaşın birçok Avrupa ülkesinden yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Başkal, bu ülkelerde lavaşın dürüm için kullanıldığını dile getirdi.

Başkal, Türkiye'nin en büyük üretim tesisi olmasının yanı sıra el değmeden üretim yapan tek tesis olduklarına dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 11:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52