Kış aktarlara canlılık getirdi

Soğuk algınlığına karşı ıhlamur, tarçın, karanfil ve kuşburnu gibi doğal bitkilere yönelen tüketici, aktarları sevindirdi.

Kış aktarlara canlılık getirdi

Hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle aktarlara olan ilgi arttı. Soğuk algınlığına yakalanan vatandaşlar, ıhlamur, tarçın, karanfil ve kuşburnuna yoğun ilgi gösteriyor.

Hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle bitkisel çaylar ilgi görüyor. Adapazarı ilçesinde aktarlık yapan Ahmet Yaman, kış aylarında yoğun taleple karşılaştıklarını söyledi.

Vatandaşların en çok soğuk algınlığına yakalandığına dikkati çeken Yaman, ıhlamur, tarçın, karanfil ve kuşburnu karışımıyla yapılan kış çaylarının revaçta olduğunu anlattı.

Tarçın, zencefil, kuşburnu ve hibiskus karışımlarının ilgi gördüğünü vurgulayan Yaman, "Bu karışımlar balla tatlandırılıp içilirse büyük fayda sağlar. Propolis de en çok tercih edilen ürünler arasında. 20 gram propolis, 1 kilogram bal, 50 gram polen karışımı yaptığımız zaman kışın müthiş rahatlık verir" diye konuştu.

"Kışın safari çayını tercih edin"
Yaman, özel hazırladıkları safari kış çayının en çok tercih edilen şifalı bitkiler arasında yer aldığına dikkati çekerek, şunları dile getirdi:
"Bu çayın içinde tarçın, zencefil, portakal, kuşburnu, elma, hibiskus, kakule ve zencefil gibi şifalı bitkiler var. Güzel bir karışım. Çok da pahalı değil. 1 kilogram suyun içine 1 yemek kaşığı konuyor, 2  dakika kaynatılıp dinlendiriliyor. Tabii ki balla tatlandırılır, az şekerle kullanılırsa vücuda ekstra direnç kazandırıyor."

Müşterilerden Bahar Durmuş ise bitkisel çaylara ilgi gösterdiğini anlatarak, kış aylarında ıhlamur çayı içtiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 14:02

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52