Fiyatı cumhuriyet altınıyla yarışıyor!

Kayseri'de bir manav kışın ortasında sıradışı bir satışa imza atıyor. Tezgahta boy gösteren erik 650, kiraz ise 550 liradan alıcı buluyor.

Fiyatı cumhuriyet altınıyla yarışıyor!

Kayseri'de 25 yıldır manavlık yapan Atilla Yıldız, satışa sunduğu eriğin kilogramının 650 TL, kirazın kilogramının ise 550 TL olduğunu söyledi.

Meyve Park işletmecisi Atilla Yıldız, aralık ayında yazlık meyveleri getirterek satışa sundu. Erik ve kirazın kutularına çeyrek altın takan Yıldız, "Şeftali, çağla, nektari, böğürtlen, kiraz, erikle birlikte 9-10 çeşit yazlık meyvemiz mevcut. Bunları özel sipariş üzerine, aş eren kişiler ve hasta olan kişiler için getirtiyoruz" dedi.

Meyvelerin pahalılığına dikkat çeken Yıldız, "Bu meyveleri 100 gramlık paketler halinde 65-70 TL’ye satıyoruz. Bugün Cumhuriyet altını malum 560 TL’ye intikal ediyor. Şu anda elimde gördüğünüz eriğin kilogramı 650 TL, kirazın kilogramını da 550 TL. En çok rağbet edilen yazlık meyveler erik ile kiraz. Onun ardından şeftali, kayısı, şeftali, dut gibi meyveler geliyor. Biz işletme olarak bütün meyveleri getirtiyoruz. Yani kışın yazlık, yazın da kışlık meyveler işletmemizde mevcuttur" şeklinde konuştu.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 15:23

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52