Belçika alkol yasağını tartışıyor

Belçika Federal Halk Sağlığı Kurumu 18 yaş altına alkollü içki satışını bütünüyle yasaklamak istiyor.

Belçika alkol yasağını tartışıyor

Belçika'da 15 yaşındaki bir gencin alkollü haldeyken su kanalına düşerek boğulması, alkol yasağı tartışmasını alevlendirdi.

Bruges kentinde geçen hafta kanalda cesedi bulunan Winok Wybe isimli gencin, bardaki bir partiden gece geç saatlerde ayrılarak sokakta yürürken dengesini kaybettiği belirtilmiş, yapılan otopside kanında yüksek oranda alkol tespit edilmişti.

Belçika Federal Halk Sağlığı, Gıda Güvenliği ve Çevre Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ülkede 16 yaşından küçüklere tüm alkollü içeceklerin ve 16-18 yaş grubuna sert alkollü içkilerin satışını yasaklayan düzenlemelerin eksik uygulandığı ve yetersiz kaldığı belirtilerek denetimlerin ve müeyyidelerin ağırlaştırılması istendi.

Kurum yetkilileri, hükümete, birçok AB ülkesinde geçerli olan "18 yaş altına tüm alkollü içeceklerin satışını yasaklayan" uygulamanın hayata geçirmesi tavsiyesinde bulundu.

Belçika hükümeti, aylar öncesinden 18 yaş altına alkol yasağını gündemine almış fakat koalisyon partileri arasında görüş birliği sağlanamamıştı.

28 üyeli AB'de 20 ülkede 18 yaş altına her türlü alkol satışı yasakken Yunanistan'da bu sınır 17 olarak uygulanıyor. Belçika dahil kalan 7 ülke, 16-18 yaşlara sadece bira ve şarap satışına müsaade ediyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 15:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52