Dünya süt üretiminde söz sahibiyiz

Türkiye, 10 sene önce yılda 8.4 milyon ton süt üretirken, şu anda 17.5 milyon ton süt üretiyor.

Dünya süt üretiminde söz sahibiyiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulunu kabulunde “Türkiye, 10 sene önce yılda 8.4 milyon ton süt üretirken şu anda 17.5 milyon ton süt üretiyor. Dünya’nın en çok süt üreten ülkeleri arasındayız” dedi

Türkiye Süt Üreticileri Birliği Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş ve beraberindeki heyeti  makamında kabul eden Bakan Eker, işletmelerde, çiftliklerde süt üretimi yapan kişilerin birlikte organize olarak hareket etmeleri gerektiğini, bunun için de 2005 yılında  Türkiye Süt Üreticileri Birliği’ni kurduklarını ifade etti. Hayvancılığın gelişmesiyle birlikte süt üretiminin de  arttığını vurgulayan Bakan Eker; “Türkiye  14 milyonun üzerinde sığır varlığına sahip. Bunların yarısından fazlası mavi yada beyaz sertifika olmak üzere kayıt altına alındı. Hayvancılığın gelişmesiyle birlikte 10 sene önce yılda 8.4 milyon ton süt üretimi yapılırken şu anda 17.5 milyon ton süt üretiliyor” dedi.

Konuşmasında Türkiye’de üretilen sütün uluslararası standartlarına uygun olduğunu ve Avrupa ülkelerini güvenilir süt üretimi gerçekleştirdiklerine ikna ettiklerini belirten Bakan Eker; “Avrupa ülkeleri bizim sütümüzün hijyenik ve güvenilir olduğuna inandı. 2013 Nisan ayından itibaren Avrupa’ya süt ürünleri ihracatının önü açıldı. Bu sene Türkiye’de  1 milyar 300 milyonun üzerinden hayvansal ürün ihracatı gerçekleşti. Bu Türkiye tarihinde yeni bir rekor” dedi.

Türkiye Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş yeni yönetim kurulu olarak tanışma amaçlı bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, kendilerine zaman ayırdığı için Bakan Eker’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 16:53

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52