Devlet veriyor arıcı almıyor!

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, ''Devletin kovan başı 7 lira verdiği destek ödemelerine arıcılarımızın ilgi gösterdiği söylenemez'' dedi.

Devlet veriyor arıcı almıyor!
Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, ''Devletin kovan başı 7 lira verdiği destek ödemelerine arıcılarımızın ilgi gösterdiği söylenemez'' dedi. Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılından bu yana arıcılara yapılan destek ödemelerinin bu yılda devam ettiğini söyledi.

Ordulu arıcılara dağıtılmak üzere birliğe 3 milyon lira paranın geldiğini belirten Aydın, ''Bu parayı birliğimize kayıtlı yaklaşık bin 900 üyeye dağıtımının sağlanmasını amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Geçtiğimiz ay gelen destek paralarının dağıtımı konusunda şuana kadar beklenen ilginin gösterilmediğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

''Devletin kovan başı 7 lira verdiği destek ödemelerine arıcılarımızın ilgi gösterdiği söylenemez. Üyelerimizin bu konuda duyarsız davrandığını düşünüyoruz. Ordu genelinde toplamda 3 milyon liraya yakın para dağıtılacak. Ancak üyelerimizin bu konuya gereken ilgiyi göstermediği kanaatindeyiz.''

Arıcıların ekonomik yönden iyi durumda olduğunu düşündüklerini ifade eden Aydın, ''Aksi halde destekleme için gelen paranın tamamının dağıtılmış olması gerekirdi. Arıcılarımızın her birinin altında son model arabalar var. Bu durum aslında bizleri de sevindiriyor.

Çünkü arıcılarımızın maddi durumlarının iyi olduğunu bilmek bizleri mutlu ediyor. Buna da şükür diyoruz. Ancak biz arıcılarımızın paralarını er ya da geç alacaklarını düşünüyoruz. Biz yine arıcılarımız için gönderilen desteklemeleri alabilmeleri için SMS yoluyla kendilerini bilgilendirmeye devam edeceğiz.''

Kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda üyelerinin tamamına bu parayı vermekte kararlı olduklarının altını çizen Aydın, ''Açıkçası biz birlik olarak bir an önce bu destekleme ödemelerini arıcılarımıza verip rahatlamak istiyoruz.

Çünkü biz şu ana kadar dağıtım konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Bizler bakanlığımızın verdiği talimatları aynen yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Bu bizim görevimizdir. Amacımız hiç bir üreticiyi mağdur etmemek'' dedi.

Aydın, bir yıl öncesinde bile destekleme ödemesini almayan üreticilerin olduğunu, bu üreticilerin iki destekleme ödemesini aynı anda alacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi.

İlgili kelimeler: Gıda Vitrini, gıda, vitrin, tarım, gdo, gıda güvenliği, sağlıklı gıda, arı, bal, arıcı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52