Arıcılar üretimi konuştu

Arı Platformu seminerler dizisinin ilki “Arı Ürünleri ve Etkin Üretim Yöntemleri Semineri” başlığı ve bölge arıcılarının geniş katılımıyla Kartal’da gerçekleştirildi.

Arıcılar üretimi konuştu
“Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu (Arı Platformu)” projesi kapsamında ilki gerçekleştirilen “Arı Ürünleri ve Etkin Üretim Yöntemleri Semineri”, 12 Şubat 2012 tarihinde Kartal Ekolojik Pazar seminer alanında yapıldı. Bal, arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünlerinin henüz göz önüne çıkmamış sağlık üzerine etkilerini araştırmak ve bu yeni bilgiler doğrultusunda kamuoyunu aydınlatmak amacıyla Bal Paketleyicileri Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (BAL-DER) başkanlığında kurulan “Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu (Arı Platformu)” seminerler dizisi süresince arıcılara arı ürünlerinin üretimi, iyi arıcılık uygulamaları, yüksek kalite ve verimli ürün elde etme konusunda bilgiler verilmiştir.

ETKİN DESTEK VERİLİYOR

İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 Mali Destek Programı tarafından desteklenen “Bal ve Diğer Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu” projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin ilki arıcılara yönelik olarak 12 Şubat 2012 tarihinde Kartal’da arıcıların ve sektörün önde gelen akademisyenlerinin geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

“Arı Ürünleri ve Etkin Üretim Yöntemleri” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Arıcılık uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu konuşmasında yüksek kalite ve verimle katkısız ve kalıntısız olarak başta bal olmak üzere, arısütü, polen ve propolis üretim yöntemlerini arıcılara aktardı. Ülkemizin bitki zenginliği ve kovan sayısı bakımından Dünya'nın önde gelen merkezlerinden olmasına karşın özellikle bal dışındaki arı ürünlerinin (arı sütü, polen ve propolis) üretiminin yetersiz olduğunu vurgulayan Doğaroğlu, sağlık üzerine önemli faydaları olan bu ürünlerin yüksek miktarda ve kalitede üretilebilmesi için İyi Arıcılık Uygulamaları teknikleri konusunda üreticilere önemli bilgiler verdi.

İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, BAL-DER Teknik Danışmanı Taylan Samancı’nın da konuşmacı olarak katıldığı seminerde aktarılan konuların ayrıca Arıcılıkta İyi Üretim Teknikleri isimli kılavuz kitap ile de ücretsiz olarak dağıtılacağı belirtildi.

İlgili kelimeler: Gıda Vitrini, gıda, vitrin, tarım, gdo, gıda güvenliği, sağlıklı gıda, balder, arı platformu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52