Çocuklara süt içmeyi sevdirmenin yolları

Hamileyken süt içen kadınların, çocuklarının da süt içmeyi sevdiğini biliyor muydunuz? İşte, çocuklara süt içmeyi sevdirmenin incelikleri...

Çocuklara süt içmeyi sevdirmenin yolları
GIDAVİTRİNİ - Herkesin bildiği üzere çocukların gelişimleri için en önemli besin ürünlerinden biridir süt. Ama ne yazık ki, pek çok çocuk süt içmeyi sevmez. Ya çok az içmeye razı olur, ya da süt içmeyi tümden reddedebilir.
Çocukların daha sağlıklı, güçlü ve zeki olabilmeleri için her gün en az iki bardak süt içmelerinin çok önemli olduğunu belirten Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, çocukların bünyelerinin sağlıklı gelişimi için süt ve süt ürünlerini tercih ederek düzenli ve dengeli olarak tüketmelerinin çok önemli olduğunu söylüyor. 
İşte çocuklara sütü sevdirmenin birkaç yolu...


Hamileyken süt içen kadınların çocukları süt içmeyi seviyor!
Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan bebeğin daha anne karnındayken tat duyusunun gelişmeye başladığını belirtti. Hamileyken yenilen yemeklerin tadının amniyotik sıvıya geçtiğini bu vesile ile çocuğun doğup büyüdükçe ona verilecek olan gıdaların tadının süt de dahil olmak üzere ona tanıdık geleceğini belirtti. 
Bebeğiniz 6 aylık iken süt verebilirsiniz
Ek gıdalara altıncı aydan sonra geçildiğinde dengeli beslenme ile inek sütü de verilebilir. Bu şekilde çocuğunuz erkenden sütün tadına alışacaktır. Ancak günlük süt ürün miktarının 500 ml.'yi geçmemesi demir eksikliği ve kansızlık riski için önemlidir.
Beslenme alışkanlıklarınızla çocuğunuza örnek olun!
Çocuklar sözlerle ve çevresinde gördüğü hareketlerle öğrenir. Kendiniz onun yanında süt içerek çocuğunuza örnek olabilirsiniz. Onlar anne babalarını birer idol olarak görürler ve onlar için sizin yaptıklarınız çok önemlidir. Bu nedenle çocuğunuzun yanında sütü bardağınıza doldurun ve kana kana için. 
Süt oyunları geliştirin!
Kardeşler veya akranları arasında süt içme yarışı yaptırabilir. Çocuklar aralarında rekabet olunca daha eğlenceli yapabilirler. Bununla birlikte sütü pipetle içmek onlar için kolay ve eğlencelidir. Yalnızca süt içerken kullanabileceği özel renkli, şekilli  değişik pipetler olabilir. Yine pipet gibi renkli ve eğlenceli değişik şekilli bardaklar kullanılması da çocukların süt içmesine yardımcı olacaktır. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 12:10

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52