Fiskobirlik üç model alım yapacak

Fiskobirlik Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık alımlarını peşin, emanet ve yarısı peşin şeklinde üç modelle gerçekleştireceklerini söyledi.

Fiskobirlik üç model alım yapacak
Fiskobirlik fındık alımı için piyasaya giriyor. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, lisanslı depoculuk, rekolte ve fiyat beklentileri konusunda yaptığı açıklamada, üreticilere kurumlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

2013 fındık hasadının hazırlıklarının tüm bölgelerde başladığı şu günlerde en büyük üretici birliği olan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, bu yıl iddialı bir şekilde piyasaya gireceklerini ve birliğe bağlı 50 kooperatifte alım yapacaklarını işaret etti.

Geçen yıl da fındık alımı yaptıklarını ancak istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Bayraktar, "Alımlar 3 model üzerinden gerçekleştirilecek. Fındık alımlarını peşin, emanet ve yarısı peşin, kalan kısmı market ya da zirai destek şeklinde olacak” dedi. 

Peşin alımlarda ürün bedelinin piyasa şartlarının 10 ya da 20 kuruş üzerinde ödeneceğini vurgulayan Bayraktar, bütün depolarını emanet fındık için üreticilere açacaklarını, üreticinin istediği zaman piyasa şartlarında fındığının parasını peşin alma şansı bulacağını söyledi.

Bayraktar yarısı peşin, kalan kısmı market ya da zirai destek şeklinde ödemede ise;  Üreticilere, fındık bedellerinin piyasa şartlarının 40 ya da 50 kuruş üzerinde ödenmiş olacağını vurguladı.
Geçen yıl ortalama 4,5 lira bandında seyreden fındığın son günlerde yeni ürün piyasaya girmesine yakın aniden 5,5-6 lira  seviyesine çıkmasını manidar bulduğunu belirten Bayraktar, bu yıl fındık piyasasının 6-7 lira aralığından aşağı olmayacağı kanaatinde olduğunu söyledi.

Bayraktar üreticilere kurumlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52