"Bakkal Amca"yı kurtaracak formul!

Büyük zincirlerle rekabette zorlanan bakkalları kurtarıp, tek çatı altında toplamak için kurulan Teda Global, 25 mağaza, 3 bin üyeye ulaştı.

BİM mağazalarının eski Genel Müdürü Taner Karamollaoğlu'nun yıllarca perakende sektöründe emek veren dostlarıyla beraber kurduğu Teda Global, büyük zincirlerle rekabette zorlanan bakkal ve marketlere umut ışığı oldu.

Gelişmiş ülkelerde sektörün yüzde 70-80'ini organize perakendenin oluşturduğunu, küçük esnafın ise neredeyse yok olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, sistemi şöyle anlatıyor: “Rekabette zorlanan bakkal, Teda Global çatısı altına giriyor, uygun koşullarda aldığı kredi ile 20-30 bin TL yatırım yaparak Teda markete dönüşüyor.   
TEDA Global'in bütün altyapısını oluşturan ‘Verimli Tedarik Sistemi' adlı yapı piyasadaki verimsiz olan tedarik sistemini yeniden şekillendirerek tedarik sürecindeki gereksiz maliyetleri ortadan kaldırıyor. Tedariği doğrudan üreticiden sağlayarak son tüketicinin mahallesindeki bakkalına-marketine kadar ulaştıran bu sistem, tedarik maliyetlerini yüzde 20-25'lerden yüzde 3-4'lere kadar indiriyor.”

CİRO 3 KATINA ÇIKTI
TEDA'nın, pilot olarak seçtiği İstanbul ve Kocaeli'de 3 binin üzerinde üye sayısına ulaştığını, 25 bakkalın ise Teda'ya dönüştüğünü vurgulayan Karamollaoğlu ”Üye noktaların internetten sipariş verdikleri ürünlerin piyasanın altında fiyatlarla kapılarına gelmesi üzerine kurulu olan bu sistem esnafın tedarik sorununu ortadan kaldırdı. Teda'ya dönüşen marketlerde cironun 3 katına çıktığını gözlemledik” dedi.
haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52