Baharat ve tuz pazarı yüzde 30 büyüyecek

Küresel tuz ve baharat pazarının 2019 yılında 16,6 milyar dolar boyutuna ulaşacağı açıklandı.

Baharat ve tuz pazarı yüzde 30 büyüyecek
Transparency Market Research tarafından derlenen bir rapora göre, küresel tuz ve baharat pazarı 2019 yılında 16,6 milyar dolar boyutuna ulaşacak.

Tüketiciler durgunluktan etkilenmeyen sektöre “tuz biber ektikçe” tuz ve baharat pazarında büyümenin süreceği belirtilen raporda, 2013-2019 arası yıllık büyüme oranının %4,8 olacağı belirtildi. 

2012 yılı itibariyle 12 milyar dolarlık bir hacme sahip olan tuz ve baharat pazarının gelişmesine en büyük katkıyı yapan Asya-Pasifik ve Avrupa bölgelerinin, önümüzdeki dönemde de bu rolü sürdürecekleri düşünülüyor. ABD’de ise kişi başına tüketim ve beklenen yıllık büyüme oranı düşük. Bu da bazı ülkelerde pazarın ilerlemesi gerektiğini gösteriyor.

Gıda formülasyonlarını tuz ve baharatlarla zenginleştirmek, tadı iyileştirmenin yanında daha sağlıklı bir diyete de olanak sağlıyor. Bu nedenle üreticilerin tüketicileri çekebilmek için baharatları kullanmaları gerektiğine dikkat çekiliyor.

Raporda, pazarın büyümesinde itici güçler; artan gelir düzeyi ile gıdalara yapılan harcama miktarının yükselmesi, Asyalı tüketicilerin değişen beslenme alışkanlıkları ve değişen demografik yapı olarak sıralanıyor. Sağlık konusunda farkındalığın artması ve tüketicilerin ağız tadındaki değişiklikler, pazardaki büyümenin devamını sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 11:21

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52