Kayıt dışı üretim uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tüketicileri denetim dışı ve kaçak üretilen gıdalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kayıt dışı üretim uyarısı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, piyasada merdiven altı üretimin hızla arttığını belirterek, hijyenik ortamlarda üretilmeyen tatlı ve pastaların satışına engel olunması gerektiğini ifade etti. Palandöken, şunları kaydetti: 
"Camekanlı satış noktalarında simit yanında poğaça, kek ve börek satışının yapılması, araba bagajlarında tatlı satılması, nezih ortamda malını satmak için dükkan maliyetlerine katlanan pastacı, dondurmacı esnafımızla haksız rekabet yapmaktır. Bizim pastacı, dondurmacı esnafımız hijyen kurallarına uyan, pastasını soğuk dolapta muhafaza eden, en iyi fındığı, fıstığı kullanan sanatkarlardır. 
Her düğünde pasta kesilmesine rağmen pastacı esnafımızın yaptığı düğün pastası bir elin parmaklarını geçmiyor. Denetim dışı ve kaçak üretilen gıdalara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Vatandaş, sağlığını hiçe sayarak düğün pastasını kayıt dışı çalışan yerlerden temin ediyor. Ustalarımız, dondurma ve pasta yapmayı öğretecek çırak bulamıyor." 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 16:42

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52