İstanbul Helal Expo kapılarını açıyor

Dondurmadan, çiğ köfteye ve kozmetik ürünlerine kadar 6 bin çeşit helal sertifikalı ürün İstanbul Helal Expo'da sergilenecek.

İstanbul Helal Expo kapılarını açıyor
İstanbul Helal Expo - 6. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açılıyor.  4 ile 7 Eylül tarihleri arasında 100 firmanın yaklaşık 200 marka ile katılım göstereceği fuar, CNR Expo Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.  

6 bin çeşit helal ürünün sergileneceği fuarın, ilgi çekici ürünlerinden biri de çocuklar için üretilmiş, helal sertifikalı diş macunu olacak. Yüzde 100 yerli malı olmasıyla da dikkat çeken diş macunu, bilinen macunlardan farklı olarak içerisinde sodyum sakarin, florür, SLS ve SLES, sodyum benzoat, paraben, trikolosan gibi maddeler içermiyor. 

Diş macununu üreten Spumy firması yetkililerinin iddiasına göre, diş macunlarında kullanılan florür, SLS, SLES, sodyum sakarin astım, kanser gibi ciddi hastalıklara yol açıyor. Amaçlarının çocuklara İslami şartlara uygun diş macunu üretmek olduğunu belirten firma yetkilileri, çocuklar için özel ürettikleri ürünün içerisinde sadece kalsiyum karbonat, bitkisel gliserin, Lauryl Glocoside ve tatlandırma amacıyla doğal çilek kullandıklarını vurguladı. 

Helal sertifikalı ürün sektörünün ihracatını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek İstanbul Helal Expo Fuarı, Pozitif ve CNR Expo Fuarcılık organizasyonuyla Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), World Helal Council (WHC) ve KOSGEB desteğinde düzenleniyor. Sektörün tek fuarı olan İstanbul Helal Expo'ya katılacak markalardan bazıları şöyle: "Chr Hansen, Erpiliç, Elita Yağ, Felda Iffco, Has Tavuk, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Kaanlar Peynir,  Seyidoğlu, Sultan Et." 

Fuara, Malezya, İran, Endonezya, Hollanda, Çin, Güney Kore, Tayland, Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 80'in üzerinde ülkeden katılımcı bekleniyor. Bu yıl İstanbul Helal Expo'nun 50 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından gezilmesi öngörülüyor. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 16:35

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52