Yozgat’ta en güzel pastalar yarıştı

Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Umut Derneği tarafından düzenlenen yarışmada, maharetlerini sergileyen ev hanımları yaptıkları pastalarla birincilik için yarıştı.

Yozgat’ta en güzel pastalar yarıştı
Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda, çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği ve bir hafta kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine, Umut Derneği tarafından organize edilen pasta yarışması renk kattı. 30 ev hanımının yaptığı birbirinden güzel, her biri değişik şekillerde yapılan pastalar büyük beğeni topladı. Yarışmaya katılan Derya Aydoğdu isimli ev hanımı, yarışmaya çok güzel hazırlandıklarını belirterek, "Ben ve arkadaşlarımız çok güzel hazırlandık ve özen gösterdik. Programın içeriği özel olduğu için Peygamber Efendimiz'e (sas) özel yapılan bir program. Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi anlatan bir şey bulamadığım için yeşil kubbeyle güllerden bu camili pastayı yaptım. Pastayı yemek için ben kıyamam, çok emek verince kıyması zor ama her şey yenilebilir şekilde yapıldı. Üç günümü aldı." dedi.
Bir başka yarışmacı Derya Ataman da pastayı bir gecede yaptığını ifade ederek, "Tamamen el yapımı, şeker hamuru kullanmadık. Hatimle salâvatlarla dualadık. Tamemen Peygamber Efendimiz'i (sas) düşünerek yaptık. Manevi olarak çok güçlü pastamıza güveniyoruz." diye konuştu.
Haber7’de yayınlanan habere göre, jüri üyeleri görselliğe, lezzete, hijyen ve sunuma göre değerlendirme yapacaklarını belirterek, buna göre 100 puan üzerinden değerlendirme yapacaklarını söyledi. Kız Meslek Lisesi öğretmenleri ve ev hanımlarından oluşan jüri üyeleri, masalardaki pastaları inceleyerek çok beğendiklerini ifade ettiler. Bir jüri üyesi, "Ben resim öğretmeniyim, fakat hanımlar benden daha yetenekli. Heykeltıraşlık, ressamlık, her şey var Yozgat hanımlarında, hepsini tebrik ediyorum." dedi.
Yarışma öncesi Şeyda Açıkyörük isimli anaokulu öğrencisinin ezbere okuduğu İstiklal Marşı, davetlilerinden büyük alkış aldı. Yarışmanın başlamasıyla özenle hazırlanmış pastaları tadan jüri üyeleri, dereceye giren pastaları belirlemekte zorlandı.
Yarışmada, Derya Aydoğdu’nun yaptığı yeşil kubbeli ve yeşil minareli camili pasta, görsellik ve lezzet bakımından jüri üyeleri tarafından birinci seçildi. Derya Ataman ikinci, Ayşegül Katlan da üçüncü oldu.
Yarışmada sonuçların açıklanmasıyla birinci olan Derya Aydoğdu, çok mutlu olduğunu belirterek, "Derneğimizin hazırladığı çok güzel bir yarışma. Bizlere heyecan kattı ve heyecanlıyım. Açıkçası birinci olmayı beklemiyordum. Çünkü rakiplerimiz çok güçlüydü. Tabiî ki gönül ümit ediyor ve en iyisini yapmaya çalıştık." diye konuştu.
Yarışmanın 2.'si Derya Ataman da heyecanlı olduğunu söyledi. Ataman, "Dereceye gireceğimden emindim. Çünkü pastayı çok özenerek ve isteyerek yaptım. Aslında birinciydi hedefim, fakat ikinci olmak da güzel benim için. Hatim okuyan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Yarışmada 3. olan Ayşegül Katlan ise yarışmanın kendileri açısından çok güzel olduğunu ifade ederek, "Çok mutluyum. Bu kadar güzel bir günde ödül almak tabiî ki güzel bir şey ama herkesin pastası çok güzeldi. En önemlisi, Peygamber Efendimiz'e (sas) layık olmak, herkesin ellerine sağlık, çok güzeldi." şeklinde konuştu. Yarışmanın sonunda dereceye girenlere plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52