Yeni Hal Yasası’nı anlattılar

Temmuz ayında uygulamaya geçecek Yeni Hal Yasası'yla ilgili bilgilendirme seminerleri devam ediyor.

Yeni Hal Yasası’nı anlattılar
Gıdavitrini - İnegöl Belediyesi; yılbaşında yürürlüğe giren, 01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ise harfiyen uygulanmaya başlayacak olan Yeni Hal Yasası ile ilgili bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Daha önce 32 köyde bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, son olarak Kent Müzesinde Muhtarlara yasa hakkında bilgiler verdi.

“Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın belediyelerle işbirliği yaparak altyapısını hazırladığı yasaya göre, artık pazarcı esnafı direkt tarladan ve üreticiden ürün alabilecektir” diyerek seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, tek bir defa rüsum bedeli ödeyecek olan esnafın, komisyoncuya ödeme yapmak zorunda kalmayacağını belirtti.

Türkiye’de faaliyette olan tüm hallere, Bakanlık tarafından bu konu ile ilgili bilgilendirme ve yasa hakkında detaylı bilgiler verildiğini söyleyen Yusuf Şen, Bakanlık ve belediye olarak yasayı çok önemsediklerini belirtti.

100 kilo ile 150 tanenin üzerinde kendi malını fazla miktarda satışa sunacak çiftçi, halci, komisyoncu ve kabzımalcıların mutlaka 30 Haziran tarihine kadar şifre almak zorunda olduklarını belirten İnegöl Belediyesi Hal Müdürü Fevzi İnal ise sevkiyatçılar ve kamyoncuların 1 Temmuzdan itibaren sevk ettikleri mamuller ile ilgili her hangi bir cezai müeyyide hususunda mal sahibi ile birlikte sorumlu olacaklarını söyledi.

İnal ayrıca; yasanın uygulanmaya başlamasının ardından cezai müeyyideninde başlayacağını belirtti.

Yürürlüğe giren yasanın yaş meyve ve sebze ticareti ile bir şekilde iştigal olan herkesi ilgilendirdiğini kaydeden İnegöl Belediyesi Hal personeli Mustafa Çelik, künye ve künye numarası hakkında bilgilendirme yaptı.

“Künye bir malın kim tarafından üretildiği, nerede üretildiği mala ilişkin bilgiler veren 19 haneli bir numaradır” diyen Mustafa Çelik, Yasa ile birlikte ürünün tarladan eve kadar izlenebileceğini, künye numarasız ürünlerin ise satışa sunulmayacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52