İnegöl çeşmelerinden süt akacak

Son yıllarda ‘Süt Günü’nü farklı etkinliklerle kutlayan İnegöl Belediyesi bu yıl da yine farklı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

İnegöl çeşmelerinden süt akacak
Gıdavitrini - Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında, İnegöl Belediyesi farklı bir kutlama yapmaya hazırlanıyor. 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü düzenlenecek etkinliğe ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, etkinlikler kapsamında ‘süt tatlıları yarışması’ yapacaklarını ifade ederek, herkesi etkinliğe katılmaya davet etti. Daha önceki senelerde konferans ve seminer şeklinde yapılan süt günü etkinliklerini durağanlıktan çıkarıp hareket katmak adına son birkaç yıldır farklı formatlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aktaş, bu seneki etkinliğin Atatürk Anıtı önünde gerçekleşeceğini belirtti.

SÜT TATLILARI YARIŞMASI
21 Mayıs Pazartesi günkü etkinliklerin saat 11.00’da başlayacağını belirten Aktaş, etkinlikte özellikle bayanları ilgilendiren “Süt Tatlısı Yarışması” yapılacağını söyledi.

Yarışmaya bay-bayan herkesin katılabileceğini belirten Başkan Aktaş, yarışmaya katılmak için her hangi bir şart aranmadığını, süt ve süt ürünlerinden yapılmış tatlılarla yarışmaya katılına bileceğini belirtti.

Başvuruların, 21 Mayıs günü 11.00–12.00 saatleri arasında Atatürk Anıtı önünde kurulu olacak olan jüriye yapılacağını ve yapılan tatlıların jüriye teslim edileceğini söyleyen Aktaş, etkinlikte ayrıca gün boyunca sıcak süt ve yarışma için getirilen tatlıların ikram edileceğini belirtti.

Aktaş, Daha önceki süt ikramlarından farklı olarak bu sene; “Süt Çeşmesi” de kurulacağını belirterek, “Kişi, ne kadar içmek isterse kimseden istemeye gerek kalmadan Süt Çeşmesi’nden doyasıya içebilecektir. Süt Tatlıları Yarışması’nda dereceye gireceklerin ödüllendirileceği; vitamin ve mineral deposu süt ve tatlı ikramlarının yapılacağı programımıza tüm ilçe halkımızı davet ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52