Saniyede kaç baklava yersiniz?

Gaziantep'te düzenlenen baklava yeme yarışmasında, 1 kilo baklavayı, 2 dakika 11 saniyede bitiren Mehmet Özdemir birinci oldu.

Saniyede kaç baklava yersiniz?
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle düzenlenen 6’ncı Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ’Ödüllü Baklava Yeme Yarışması’ düzenlendi. Şato Restoran’da gerçekleştirilen yarışmaya 35 kişi katıldı. Yarışma öncesinde katılımcılar, kurallara uymaları ve sağlık sorunları konusunda uyarıldı. Yarışmacıların rahatsızlanmaları halinde yarışmayı bırakmaları istendi. Yarışma sırasında bir sağlık ekibi de herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bulundu.

Yarışmacılar birer kilogram baklavayı en kısa sürede yemek için yarıştı. Mehmet Özdemir 1 kilo baklavayı 2 dakika 11 saniyede bitirerek birinci oldu. İkinciliği, 2 dakika 17 saniye ile Mehmet Ağgün aldı. Yarışmanın üçüncüsü ise 2 dakika 35 saniye ile Mustafa Demir oldu. İlk üçe giren yarışmacılar Cumhuriyet altını, yarım altın ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52