Kelkit Organik Tarım Festivali başladı

Kelkit Organik Tarım ve Yöresel Ürünler Festivali 10. kez merhaba dedi. Kelkit Belediyesi’nin düzenlediği festival her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı.

Kelkit Organik Tarım Festivali başladı


Haber / Kubilay Aktürk
Gıdavitrini - Geleneksel hale gelen Kelkit Organik Tarım ve Yöresel Ürünler Festivali sevenlerine 10. kez merhaba dedi. Kelkit Belediyesi’nin düzenlediği festival her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı.

Kelkit Organik Tarım ve Yöresel Ürünler Festivali; ilçenin Pazar Yeri’nde 2 Temmuz Pazar günü; Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Ak Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Gümüşhane önceki dönem Milletvekili Temel Yılmaz, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile belde belediye başkanlarının katılımı ve vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. 

Her yıl kazananı merakla beklenen festivalin en eğlenceli yarışmalarından “En İyi Buzağı” yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 2002 yılından bu yana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organik tarım için pilot bölge seçtiği Kelkit’te çalışmalarını sürdüren Doğan Organik tarafından dereceye girenlerin ödüllendirildiği yarışmanın birincisine buzağı hediye edildi. 

Çeşitli yarışmalar, G.Ü. Halk Oyunları, Kafkas Oyunları, Kelkit Halk Oyunları Gösterileri ile eğlence dolu geçen festivalde sahne alan yöresel sanatçıların ve halk ozanlarının konserleri büyük ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, 13:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52