Kırmızı et için çok önemli karar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye gündemini meşgul eden konuda net konuştu: ''Düve kesimine yasak getirdik, kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyecek'' dedi.

Kırmızı et için çok önemli karar


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, ''Düve kesimine yasak getirdik, kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyecek'' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un gündeme ilişkin sorularını cevapladı.
İthalat gümrük vergisinin düşürülmesinin piyasalara olan etkisini anlatan Bakan Çelik, Hayvan ithalatının önüne geçmek için sektörde hangi adımların atılacağını, et fiyatlarını yükseltmeye çalışanların nasıl engelleneceğine kadar bir çok soruya yanıt verdi.

Bakan Çelik, Kurban Bayramı öncesinde yapılan hazırlıkları anlatırken, kırmızı et üretimi açısından büyük önemi bulunan düve kesimine yasak getirdiklerini, kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Çelik, "Kurban Bayramı'nda dişi hayvan kesimini yasakladık. Kurban pazarına girmemesi için çok sıkı denetim yapacağız. Pazara gelişini engelleyeceğiz" dedi.

Faruk Çelik, Vatandaşlar açıklamalarımızı dikkate alsın istiyoruz. Bu milli bir meseledir. Keserek çözemeyiz, hayvan varlığımızı arttırmalıyız vurgusunu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 14:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan karakurt
Hasan karakurt - 7 yıl Önce

Sn bakanim siz aciklama yapmayin siz aciklama yapinca et kanat takip ucuyor bir askari ucretlinin yomyesi 1 kg et etmiyor

Ahmet ARSLAN
Ahmet ARSLAN - 7 yıl Önce

Sayın bakanıma sorarım iyi diyor hoş söylüyor da peki damizlığa oygun olmayan yada ete besleyen vatandaş için ne yapacak bide şunu belirteyim sayın bakanım şu kaba yem fiyatlara el atın atmasanız bu işi yapanda bırakır bilginize

Cafer yıldırım
Cafer yıldırım - 7 yıl Önce

Bakanım hayvanlarımızı elimizde al devlet olarak sen yetiştir üretim yap .bizde bedava Eti yiyip keyfimize bakalım bid sorarlar devlet çiftliklerinde hayvan fiyatları niye pahalı orda maliyetler pahalı biz üreticilerin niye pahalı yetiştirdigim bir koyunun maliyeti 500 tl inanmasanız danışmanız gelsin kalem kalem hesap vereyim bize yılardır beleş çobanlık yaptırıyorsunuz

Osman özuçar almanya
Osman özuçar almanya - 7 yıl Önce

Sayın bakanım milleti uyutmayın dünyanın en pahalı etini türkiye yiyiyor et böyle ucuzlamaz ithalatı bir kişinin tekeline verirseniz fiatlarre ucuzlamaz ama zengin yaratırsınız üreticilerimiz lütfen sizlerde kusura bakmayın beceremiyorsanız başka işlere yönelin siz para kazanamıyorsanız diye halk et yemesinmi nedir bu rezillik etin bu kadar pahalı olduğu başka bir ülke daha varmı etten vaz geçtik kahvaltısına siyağ zeytini koyamadığımız vatandaşımıza orda savaş var sen orada öl diyebiliyoruz ama zeytinini etini kendisinden esirgiyoruz burasını yanlış anlamayın milliyetçiliğimi türklüğümü ayrıca tartışırız zaten burada dile getirmemin sebebi de bu olsa gerek çünkü insanımı vatanımı çok seviyorum sayın bakanım eti ihale yolu ile getirtmek eti hayatta uçuzlatmaz gümrüğünü ödeyen eti ithal etsin görün bakın et nasıl uçuzluyor .
Ha besiçimi ona da yapabileceği o kadar çok işler varki isteyen sorabilir

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52