Gastro İstanbul başlıyor

Arçelik Gastro İstanbul, lezzeti şehre yayıyor. Festival, 9-12 Mayıs’ta Küçükçiftlik Parkı’ndaki etkinliklerle hayata geçirilecek.

Gastro İstanbul başlıyor

Türkiye’nin en büyük yeme-içme ve eğlence festivali Arçelik Gastro İstanbul, 7 – 12 Mayıs tarihleri arasında ilk kez düzenleniyor. Arçelik Gastro İstanbul, İstanbul’un gastronomi alanında dünyanın önemli rotalarından biri olarak, yeme-içme-eğlence kültürünü, zenginliklerini paylaşmayı ve geliştirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin en kapsamlı yeme-içme ve eğlence festivali “Arçelik Gastro İstanbul“, 9-12 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’taki etkinlik alanında sektör temsilcileri ile tüm yeme-içme ve eğlence meraklılarını biraraya getirecek. İstanbul’un en iyi kalite yiyecek ve içecek çeşitliliği lezzet standlarında sunulacak, özel etkinlikler gerçekleşecek.

Etkinlikte katılımcı restoranların standlarında lezzet sunumlarının yanısıra, festival sahnesi İstanbul’un yeme-içme ve eğlence çeşitliliğini keyifli bir şekilde sunacak. Kentin ünlü restoranlarının mutfaklarının gizli kahramanları işin sırlarını şovlarla paylaşacaklar. Beğenilen sanatçıların performansları etkinliğe renk katarken, Türkiye’de eğlence dünyasına yön veren başta Salih Saka, Yakuza, Doğuş, Doruk Can, Ufuk Akyıldız olmak üzere önemli DJlerin performansları festival katılımcılarını iyi müziğe doyuracak.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmeleri Derneği (TURYİD), Dream Design Factory (DDF) işbirliğiyle, Türk Mutfağı Derneği (TMD)’nin içerik ortaklığı ve Arçelik’in ana sponsorluğuyla düzenlenecek festivalde gastronomi kültürünü meraklılarıyla detaylı paylaşmak üzere de “Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırı” özel bir yer alacak. Sektöre, Türk ve Dünya Mutfağı’na dair önemli konu başlıkları, yerli ve yabancı uzman konuklar, akademisyenler ve usta şeflerle 4 gün boyunca farklı yönleriyle tartışılacak.



Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırından kısaca:
Paneller & Seminerler - Türk Mutfağı Deyince…, “Türkiye’nin Sofralık Zeytinleri, Türk Kahvesi, Türk Şarapçılığı, yerel üreticiler…

Özel pişirme demoları, hikayeleri - Türk Mutfağı çerçevesinde hem Türk, hem de yabancı şeflerden… Mesele Sdyney’in başarılı Türk restoranı Efendy’nin hikayesi, şef ve işletmeci Somer Sivrioğlu’ndan…

Dünyada gastronomi alanında başarılı ülkelerden örnekler, konuşmacılar (Yeni İskandinav Mutfağı, İtalyan Mutfağı…)

“Türk Mutfağı’nın Y Jenerasyonu” genç şeflerden demonstrasyonlar

*Ayrıca, 7-12 Mayıs’ta ise TURYİD üyesi birçok restoranda özel festival menüleriyle festival kente yayılacak… Özel fiyatlı festival menüleri Turyid üyesi yaklaşık 200 restoranda sunulacak.

*Arçelik Gastro İstanbul 9-12 Mayıs, KüçükÇiftlik Park’ta, 10:00 – 22:00 saatleri arasında açık olacak. Giriş biletleri 10 TL (12 yaş altı ve öğrenci 5 TL)

*Lezzet standlarında tadım menüleri 5-10-15-20 TL arasında değişen özel fiyatlarla sunulacak.

*Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırı’ndaki aktivitelere giriş ayrı olacak. Etkinlik Çadırı’nın biletleri tam biletler günlük 50 TL, 4 günlük 150 TL’den öğrenci biletleri ise günlük 20 TL, 4 günlük 60 TL’den satışa sunulacak.

*Festival alanı ve Türk Mutfağı Derneği Etkinlik Çadırı biletleri Biletix’ten ve festival alanı giriş kapısından satın alınabilecek.

*Festivalin ana sponsoru Arçelik, festival boyunca Türkiye’nin mucize lezzetlerini, farklı yemek kültürlerini etkinlikleriyle tanıtacak ve tüketicilerine yenilikçi ürünleri deneyimleme imkanı verecek. Garanti Bankası ve Öztiryakiler’in Gold Sponsor olduğu festival İBB’nin de desteği ile gerçekleşiyor. NTV, Hürriyet, Radyo Eksen festivalin medya sponsorları, THY ulaşım sponsoru, TUROB, Tursab, Şişli Belediyesi ve Kırcı Group da destek sponsorları olarak yer alıyor. Wines of Turkey, Efes, Yeni Rakı ve Johnnie Walker ise festivalin yan sponsorları arasında yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için: gastroistanbul.com
ntvmsnbc

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52