FİSKOBİRLİK'ten peşin ödeme müjdesi

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Tüccar gibi hareket edip, harmana kadar gidip peşin bedelle fındık alacağız" dedi.

FİSKOBİRLİK'ten peşin ödeme müjdesi

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı yeni mahsul fındık alımı için piyasaya gireceklerini, piyasadaki fiyatlarla fındık alacaklarını söyledi.

Yeni sezonun ürününü peşin ödeme yaparak alacaklarını dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:
"Geçen yıl piyasaya girdik. Bütün kooperatiflere yazı yazdık. Kooperatifler aracılığıyla almak istedik ama fındık gelmedi. Bir kısım bölge buna sıcak bakmadı. Bu yıl bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Fındık almayı taahhüt eden kooperatiflere bir araç, iki hamal, bir de randımancı vereceğiz. Bu arkadaşlar gidecek, üretici de talep ederse harmandan ürününü peşin parayla alacak. Hem de geçen seneki gibi geç kalmayacağız. Ağustos ortasında çıkacağız. Tüccar gibi hareket edip, harmana kadar gidip peşin bedelle fındık alacağız."

Bayraktar, birliğin borcu bitene kadar gayrimenkul satışlarına devam edeceklerini belirterek, "Yönetim kurulu, bu borçları kendi babalarının mal varlıklarını satarak ödemekle mükellef gibi algılanıyor. Böyle bir şey yok" dedi.
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52